palmaБЕОГРАД – Лидер ЈС Драган Марковић потврдио је да се данас на лични захтев подвргао полиграфском тестирању у вези са убиством новинара Милана Пантића, најавио да ће тужити лидера ЛДП Чедомира Јовановића због изношења неистина о њему и истовремено затражио да Јовановић одговори на полиграфу на више питања међу којима и она о везама са „земунским кланом”.

„Показао сам данас да нема недодирљивих потичара у Србији за разлику од Чедомира Јовановића који је недодирљив већ годинама. Сам сам тражио да идем на полиграф и одговорим на питање које ми је јуче и пре неколико дана поставио Јовановић. Полиграф ми је рекао да је напад на мене од стране Јовановћа лаж и да немам никакве везе са убиством Милана Пантића”, рекао је Марковић Танјугу.

Марковић је рекао и да он са своје стране тражи од лидера ЛДП да на полиграфу да одговоре на неколико питања.

„Тражим од Јовановића да одговори на питања која сам му поставио јуче, а то су питања: Зашто си био у затвору и посећивао Кума и Шиптара и да ли си тамо био у својству рођака, брата од тетке…или у својству адвоката. Зашто си имао сарадњу све време са ‘земунским кланом’, а тај клан је учествовао и у хапшењу Слободана Милошевића и у убиству Зорана Ђиндића”, рекао је Марковић.

Он је рекао и да Јовановић треба да да одговоре и на питања одакле му паре и како је ођедном постао велики предузетник и зашто је стално одлазио у Шилерову и тамо се купао у базену и пио виски.

„Зашто и ко је дао налог да се сруши зграда у Шилеровој улици”, запитао је Марковић.

„На та и још многа питања тражим да Јовановић одговори на полиграфу. Јуче је Јовановић издао саопштење да каже како ћу ја да идем у затвор због онога због чега је слагао целу српску јавност и да ћу у затвору да вежбам прајд, али изгледа да Јовановић годинама вежба прајд па му мало очи пошле из главе напред”, додао је Марковић.

Он је најавио и да ће тужити Јовановића и тражити, како каже, велику надокнаду, а те паре ће дати „породицама које лече своју децу од наркоманије”.

Јовановић је пре два дана рекао да Драган Марковић мора да одговори на ту велику нелагоду када се помене судбина новинара Пантића.

Председник Скупштине Јагодине Драган Марковић подвргао се данас на лични захтев полиграфском испитивању у Управи криминалистичке полиције у вези са убиством новинара Милана Пантића.

Како је сазнао Танјуг, полиграф је показао да Марковић није имао ни директна ни индиректна сазнања о том убиству и да не може бити доведен у везу са њим.

Новинар Милан Пантић је убијен пре 13 година, 11. јуна 2001. испред зграде у којој је живео.

У истрази је саслушано више од хиљаду људи, без резултата.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Палма и Чеда, полиграф и тужба!

* Обавезна поља