Dragan-Djilas-u-PancevuПАНЧЕВО – Демократска странка одржала је данас предизборну конвенцију у Панчеву са које је поручено да је неопходно променити Устав како би Србија могла да настави пут европских интеграција, а лидер ДС Драган Ђилас рекао да очекује подршку грађана како би СНС и странке актуелне власти заувек биле послате у историју.

„Испред имена наше листе ‘Са Демократском странком, за демократску Србију’ треба да пише ‘Грађани Србије’. После 16. марта очекује нас много посла. Треба да засучемо рукаве и много радимо и зато очекујем вашу подршку да ове заувек пошаљемо у историју“, рекао је Ђилас.

Он је оценио да је све што се дешавало током претходне две године било засновано на лажи и навео као пример изградњу канала од Дунава до Егејског мора, обећање да ће Србија радити делове за Боинг и Ербас и, како је рекао, лажну борбу против криминала и корупције.

Лидер демократа је нагласио да грађанима данас желе да кажу шта су – то је демократија на старој адреси у истој ДС која је направљена пре 24 године и која се и данас бори за одбрану демократије.

„Верујемо у Србију да има шансе да буде најјача земља у региону, али то нећемо бити са онима који хоће да граде два милиона квадрата пословног и стамбеног простора“, рекао је Ђилас, алудирајући на пројекат „Београд на води“.

Ђилас је имао поруку и за оне који су месец и по дана пре избора напустили Демократску странку истакавши да им жели добро здравље, али не и срећу, јер се срећа, како је рекао, заслужује.

„Нема старе и нове демократске странке, већ једне једине и идеје за које се боримо нико не може да однесе“, нагласио је Ђилас.

Он је критикујући првог потпредседника Владе и лидера напредњака Александра Вучића, рекао да није тачно да се Ал Дахра повукла због наводног непријатељског окружења и упитао ко то спречава Мубадалу да уложи четири милијарде у фабрику чипова или шеика да инвестира три милијарде у „Београд на води“.

Ђилас је „признао“ да су грађани на претходним изборима гласали против ДС, додавши да ће се наредних дана по таблоидима читати да странка коју води нема подршку ни да пређе цензус, истакавши да то није тачно.

Заменик председника ДС Бојан Пајтић поручио је да је ДС у Војводини спремна да прихвати само један принцип, а то је да је различитост богатство, а не мана, истакавши да је ДС увек била заштитник свих националних мањина и заједница.

„Треба да гласате за нас, јер је наша листа одраз политичких и демократских снага против СНС и Александра Вучића, као и пресек етничке и културолошке слике Србије“, рекао је Пајтић.

Он је подвукао да једино ДС може да буде гарант да се Србија неће вратити уназад.

Лидер Нове странке Зоран Живковић је у прилог тврдњи да је потребно да се промени Устав рекао да за то постоје многи разлози и аргументи, а само један за то да највиши законодавни акт треба да остане нетакнут – зато што се допада лидеру Демократске странке Србије Војиславу Коштуници

Живковић тврди и да није била искрена борба против организованог криминала и корупције, јер су, како је навео, на листи СНС супруга и брат једног тајкуна који је у бекству, а на улицама хиљаде криминалаца који су амнестирани, након чега су поново починили криминална дела.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на И Ђилас тражи промену Устава

* Обавезна поља