istvan-pastor(1)НОВИ САД – Председник Скупштине Војводине Иштван Пастор изјавио је данас да, уколико у наредних шест месеци не буду решени проблем у вези са Статутом Војводине, законом о финансирању и законом о надлежностима покрајине, може да буде урушен део правног поретка Србије.

Напомињући да се, кроз институције, морају тражити решења о свим отвореним питањима, Пастор је истакао да у наредних шест месеци предстоји тежак задатак на решавању “пакета питања”, у којем су Статут АП Војводине, закон о финансирању покрајине и закон о надлежностима АП Војводине.

Тај задатак може да се реши само “сарадњом и сталним договарањем”, нагласио је председник војвођанског парламента и указао на то да тај посао мора да буде обављен успешно у следећих шест месеци, “јер ће иначе доћи до урушавања значајног дела правног поретка Републике Србије”.

Обраћајући се новинарима, заједно са председником Народне скупштине Србије Небојшом Стефановићем, Пастор је рекао да је прошлонедељна расправа у Скупштини Србије о републичком буџету показала да је међусобно разумевање представника републичке и покрајине власти много боље него пре годину дана.

Расправа о буџету прошлог четвртка “показала је да је данас међусобно разумевање много другачије и боље него што је било пре годину дана”, истакао је Пастор и напоменуо да ни различите политичке опције, које чине скупштинске већине у републици и покрајини, не могу бити препрека обављању добре и нормалне инстуитуционалне сарадње.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Пастор о проблемима аутономије Војводине

* Обавезна поља