zoranaБЕОГРАД – Потпредседница Српске напредне странке Зорана Михајловић изјавила је данас да су за приче о лошем односу председника државе Томислава Николића и лидера СНС Александра Вучића одговорни поједини људи из њиховог окружења, те да је озбиљно питање да ли Оливер Антић треба да остане на месту саветника шефа државе.

Михајловић је у интервјуу Танјугу рекла да неки људи који се налазе у окружењу Николића и Вучића, било као сарадници или пријатељи, дају себи за право да пласирају приче о њиховом лошем односу.

„Они (Вучић и Николић) су о свом односу рекли шта су имали и ту причу можемо и да видимо и чујемо, а питање је шта раде људи поред њих који мисле да имају право да коментаришу неке ствари”, рекла је Михајловић.

Саветник председника Антић биће, иначе, тема на седници Председништва странке, чији је члан, навела је Михајловић и додала да лично сматра да је озбиљно питање да ли би он требало да остане на позицији саветника шефа државе.

„Председник Извршног одбора Радомир Николић је јасно рекао да би, да је на Антићевом месту, сматрао да треба да се повуче с места члана Председништва, али је и озбиљно питање да ли треба да остане и саветник председника државе, јер то нису ствари које, по мени, људи на важнијм позицијама себи смеју да дозволе”, рекла је она.

Михајловић је рекла и да су „они који су се кладили на Владимира Цвијана”, који је најавио кандидатуру за место лидера странке након што је изнео оптужбе на рачун Александра Вучића, озбиљно погрешили ако су на тај начин желели да уздрмају странку.

„Не верујем да у томе могу имати успеха”, рекла је Михајловић и додала да ће ванредна изборна скупштина странке 25. јануара бирти одлична прилика да се отвори простор за одређене људе који су ефикасни и желе да учествују у страначкој политици чиме ће се направити разлика између њих и оних који су до сада били на позицијама, а нису се бавили странком.

„На Главном одбору, у ком ће бити промена, отвориће се простор за људе који хоће да раде. То се односи и на Председништво, јер сви смо на некој врсти провере у смислу јесмо ли радили за странку или не. То се у протеклих годину и по дана могло и видети”, рекла је Михајловић.

Најављујући да ће у наредним данима бити решено и саопштено који ће директори јавних предузећа из странке, али и функционери, бити смењени, Михајловић је поменула и промене унутар странке, у градским и општинским одборима.

Предлоге одбора о томе који људи ће бити смањени на основу критеријума о успесности и резултатима рада, како је навела, изнеће председник Извршног одбора СНС Радомир Николић.

„Важно је да људи схвате да ово није шарена лажа и медијска прича, већ да ако радите посао добро и имате резултате, идете даље, а ако нисте способни онда не можете да будете на том месту, јер не можемо да дозволимо да имамо људе који се месецима уче да би радили неки посао. Смена не значи да су ти људи корумпирани, већ да не раде добро посао”, закључила је Михајловић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Зорана Михајловић о односима у СНС-у

* Обавезна поља