Српски патријарх Иринеј рекао је данас да остаје при ранијој изјави да Срби у Црној Гори имају третман као у усташкој Независној држави Хрватској, али је додао да је то што је рекао било мало строже него што би било нормално.

„Врло радо ћу демантовати то што сам рекао, било је то, истина, мало строже него што би било нормално, али ћу врло радо демантовати када добијем обећање да они неће више претити да ће цркви одузети имања у Црној Гори, да ће одузети цркве и манастире и када престану да прете да ће протерати свештенике и монахе Србе из Црне Горе. Онда ћу повући и демантовати, до тада, остајем при својој изјави“, рекао је Иринеј за Прву тв коментаришући изјаву председника Црне Горе Мила Ђукановића.

Он је у Нишу, пре него што је потврдио да задржава став који је недавно изнео, рекао и да су новинари мало незгодни и да када он нешто каже онда они допуне да то изгледа онако како он није мислио, пренео је Б92.

Упитан за дијалог Београда и Приштине, рекао је да ту нема шта да каже, за сада.

Најоптималније и једино оптимално решење је да Косово остане српска земља. Свако друго решење није решење које Србија може да прихвати, истакао је Иринеј.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Патријарх Иринеј о Црној Гори и Космету

* Обавезна поља