kosovo je srbija 1Изјава председника Владе Србије да ће се он залагати за помирење Срба и Албанаца који живе на Косову и Метохији је само увертира за нормализацију односа између Београда и Приштине односно Србије и самопроглешене Републике Косово што и де-јуре значи признање Косова.

Суштина проблема између Срба и Албанаца на Косову и Метохији је борба два народа за територију која траје више од два и по века и у чему су Арнаути, односно Арбанаси, па Албанци, на крају Шиптари били успешнији јер су уз помоћ окупатора, почев од Турака, преко Немаца, до НАТО пакта етнички очистили Косово и Метохију од Срба.

Етничко чишћење је извршено кроз бројне злочине над Србима тако да је само током 1999. године 943 насеља у јужној српској покрајини остало без Срба. Сетимо се само конзулских писама Милана Ракића српског песника и конзула на Косову и Метохији о зверствима Арнаута за време Старе Србије. Извештаји бројних немачих и италијанских архива из два светска рата такође сведоче о злочинима Арбанаса над Србима. Пре само нешто више од стотину година дечански калуђери су на порти манастира записали да због великог броја убистава, погрома и других невоља да је то време у коме живи завиде мртвима. Жртве су опет Срби Метохије, а злочинци Арнаути. И уместо да за та вишевековна зверства Албанци буду кажњени српски канцелар на наговор својих западних пријатеља их амнестира и награђује давањем независности Косову. Александар Вучић даје себи овлашћења патријарха или можда чак Бога кад моли за помирење Албанце не питајући породице убијених, киднапованих или протераних Срба.

Данас председник Владе Србије себе представља човеком мира на Балкану а он најмање има право на то. У Скупштини Србије је током 90-их година позивао да за једног убијеног Србина треба убити сто Муслимана, док је као министар културе у влади Мирка Марјановића ликовао после убиства Славка Ћурувије.

Нажалост премијер Србије нема идеологију када је у питању власт и новац који иде уз власт. Прво је, када је то било атрактивно, био српски националиста да би се дочепао министарске функције у време Слободана Милошевића а касније постао миљеник Запада, велики европејац и трговац српским националним и државним интересима.

Током разговора у Бечу држава Западног Балкана на којем су били и представници самопроглашене републике Косово виорила се застава ове сепаратистичке товревине а канцелару Србије Александру Вучићу који је седео преко пута ње уопште није засметала.

Србија не може без Бранковића, некада Вук, данас ВУЧИЋ.

 

др Ненад Којић, Председник Покрајинског одбора ДСС

Горан Миленковић, Српски покрет Двери

Момир Касаловић, председник Покрета грађана КиМ “Григорије Степанович Шчербина”, Косовска Митровица

Златибор Ђорђевић, председник  Друштва српско-словенске солидарности “Стара Србија”, Грачаница

У Косовској Митровици, 03.09.2015. године


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Патриотски блок КиМ – Некад Вук, данас Вучић!

* Обавезна поља