kosovo-kosovska-mitrovica-spomenik-3ПАТРИОТСКИ БЛОК

Ксова и Метохије

САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ

Срби из јужне српске покрајине очекују од председника Србије да заустави председника Владе Србије Александра Вучића у претераној флексибилности и кооперативности или боље рећи у издаји српских националних и државних интереса на Косову и Метохији. Пристајање Србије да сепаратистичкој творевини из Приштине да посебан телефонски број је само даље заокуруживање државности Косова и Метохије поред већ раније учињених политичких уступака. Ти уступци су постављање класичне границе између уже Србије и Косова и Метохије, признавање свих докумената које издаје сепаратистичка власт у Приштини, омогућавање Косову да постане део скоро свих међународних институција као и демонтирање српских институција на Косову и Метохији (полиција, судство итд.).

И управо главна подршка од стране Запада Александру Вучићу јесте због његове политике према јужној српској покрајини односно одрицања од Косова и Метохије. Разлог за овакво понашање премијера јесте пре свега новац а интересантно би било упоредити имовински статус браће Андреја и Александра Вучића пре доласка на власти и данас. Запад толерише разне сумњиве послове актуелне власти почев од „Београда на води“ до бројних тендера управо зато јер у Србији не могу да нађу бољу политичку номенклатуру која се због личног богаћења одриче своје традиције, својих корена, своје историје а то је управо Косово и Метохија.

Приче председника Владе о некаквој Заједници српских општина, некаквом бољем животу за Србе на Косову и Метохији јесте само како народна песма каже „завођење за Голеш планину“, јер како Срби могу живети добро у парадржавној сепаратистичкој творевини насталој на егзодусу Срба а која се зове самопроглашена република Косово.

Данас, нажалост, ова власт може да ради шта хоће али не може докле хоће.

У Косовској Митровици

07.07.2015. године

Друштво српско-словенске солидарности

Григорије Степанович Шчербина”- К. М

председник Момир Касаловић

Председник покрајинског одбора ДСС-а“.

др Ненад Којић

Покрет грађана Косова и Метохије

“Стара Србија” – Грачаница

председник Златибор Ђорђевић


Извор: НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Патриотски блок – Вучић се одриче Косова и Метохије

* Обавезна поља