dusan-petricicБЕОГРАД – Карикатуриста Душан Петричић поновио је став да га је из Политике „скинуо“ премијер Александар Вучић, јер да Вучић „није климнуо главом“ Жарко Ракић не би био вршилац дужности главног и одговорног уредника Политике.

То нам је ваљда свима јасно, постоји само један човек у овом систему – Вучић. Као што не постоји ниједна институција, ни судство, ни полиција, не постоји ни Политика, рекао је Петричић за НИН и објаснио да се то зове цензура.

„Имам доказе, јасно ми је речено: Ако не будеш тако често цртао Александра Вучића, можемо да наставимо да те објављујемо“, рекао је Петричић у интервјуу Ољи Бећковић.

Не волим да критикујем народ, рекао је Петричић, али Вучић се понаша као да има мандат да докаже Србима да су имбецили.

„Не знам како бих другачије тумачио његове наступе, осим да нам дневно поручује: Види како си имбецилан, не можеш ми ништа“, рекао је Петричић.

Моја карикатура од прошле недеље, објаснио је Петричић, јасно говори чиме је он освојио бираче.

„Највећа несрећа је када неко устане у шест ујутро и ради 28 сати дневно, а нон-стоп прави невиђену штету свом народу… Да он има толику предност као што тврди, не би склањао новинаре и карикатуристе, не би се упињао из петних жила да угуши сваку слободу, него би лепо ставио руке иза главе и уживао“, рекао је Петричић.

Мени се онемогућава да радим зато што сам био превише оштар. Не постоји „превише оштра“ карикатура. Мера оштрине је увек адекватна и мора бити адекватна мери непочинства које једна власт чини, закључио је Петричић.


Извор: ФоНет

Оставите коментар

Оставите коментар на Петричић о Вучићу

* Обавезна поља