Цела наша нација, измучена твојим историјским успесима, дочекала је сјајну вест – да ћеш, милошћу својом, Београду подарити још 54 фонтане. Поред ове скромне, новоизграђене, а већ преливајуће, од тричавих два милиона евра. У склопу твоје нове маркетиншке акција: Имаш фонтану – врати Косово. Која је врхунац патриотизма и економског напретка, а они који то не виде – обични су издајници. И све остало, што си за њих већ смислио, кад си био радикал. Што сад покушаваш да предаш забораву. Мада, кад се погледаш у огледало – ти видиш свога творца – фирера из батајничког сокака. И то је галопирајући канцер овог друштва. Јер, ви радикали, непресвучени и пресвучени, бестидно и кабадахијски спремни сте на све.

Али, то није битно. Битно је само да ћемо ми, поред ове, светлосно-преливајуће и ничим-изазвано-певајуће фонтане на Славији, имати још 54 по целом Београду, укључујући и приградске општине, којима ће твоје опсесивне фонтане бити компензација за недостајућу канализацију. О чему кликће честитопословношћу опхрвани градски менаџер, не би ли његово кликтање скренуло твоју позорност на његов неизмерни градоначелнички потенцијал, како би се наставила светла традиција напредњачке власти: И после Малог – још мањи, и после лошег – још гори.

Сем тога, ако немамо демократију – имаћемо фонтану.’’Фридом хаус’’ је саопштио да је Србија међу 8 земаља којима владају’’особе с неформалном моћи која превазилази њихове мандате“. И да си заробио своју државу, претварајући је у механизме који служе за јачање твоје партије. Европска комисија тражи да српске власти ’’брзо реагују и јавно осуде говор мржње и претње’’. Значи – да осудите сами себе. И брзо сте одговорили. Дивљачким пиром испред Скупштине твог опозиционог послушника из батајничког сокака, коме си до јуче носио гајбице са пивом. И који би опет да ратнохушкачи у Хртковцима, где сте деведесетих ишли на заједничке екскурзије, с ’’племенитим’’ циљем. Истовремено, макета премијерке се свему чуди. И каже да није сагласна са оценом Европске комисије да никакав напредак није остварен у области слободе медија. И да и даље не разуме шта су тачно проблеми у тој области.

А проблем је то што не сме да разуме, или – ако разуме, онда не сме да каже да разуме. За разлику од министра војног, који може свашта да изјави. Па чак и ово: ’’Ја сам спреман за Светски рат и мирно спавам, дакле и остали могу да одахну’’. Значи, само да се зарати – па да сви у Србији одахну. И забораве да је Државна ревизорска институција утврдила да је у 2017. години из Буџета Србије потрошено 6,3 милијарде евра уз велике неправилности. И да је ММФ објавио да је српска економија, између 2014. и 2016. године порасла 1,66%. Док је хрватска порасла 4,1%, босанска 6,79%, црногорска 7,73%, албанска 8,02%, косовска 9,16%, македонска 10,2%, а Румунска 12,26%. Што јасно потврђује вођине речи да имамо највећи историјски раст у региону, који је чак 7,3 пута мањи од румунског – али се има третирати као највећи, јер је он тако одлучио. Као што је одлучио и славодобитно објавио да ће Срби на Косову и Метохији 20. априла формирати Заједницу српских општина. Од чега је одустао након посете Ангели Меркел. Због чега је шницла у вођином тањиру остала нетакнута. Јер, све више се скраћује вођино време од обећања до одустајања. Зато није ни чудо да тамо где се власт темељи на фекалијама, градови почивају на фонтанама.

Зато те поздрављам твојим традиционалним поздравом:

Косово даде – док фонтане граде.

Заувек ваш

послушни грађанин,

Срба

П. С.

Опет је убијен неко ко је правоснажно осуђен на неколико година затвора. Био је у кафићу – уместо у затвору. Толико о српском правосуђу, држави и власти…


Извор: Блиц

Оставите коментар

Оставите коментар на Писмо честитом фонтаноградитељу

* Обавезна поља