dragoljub-petrovicСтанови у „Београду на води“ продају се под слоганом: „Некретнине у које верујемо“. За разлику од „будућности у коју верујемо“, чија је макета у фази израде, за некретнине у које верујемо постоји макета, додуше – без приступних саобраћајница.

– Тим макетара и видовњака управо ради на изради макете „Будућности у коју верујемо“, али је та макета знатно сложенија и биће завршена најкасније до децембра следеће године – изјавио је главни архитекта „Будућности у коју верујемо“, Ал Ек Сандар Алал Вера.

И док господин Алал Вера обећава да ће сви заинтересовани моћи веома повољно да пазаре своје место у будућности, у Агенцији „Некретнине у које верујемо“ влада одлична атмосфера. Такво интересовање није владало још од када су пре коју годину продавали плацеве не Марсу.

– Све може да се прода уз осмех – каже главни агент „Некретнина у које верујемо“ одговарајући на питање – која је то будала спремна да купи плац на Марсу?

– А која је то бу… Пардон, а која су то господа заинтересована за станове у „Београду на води“? – распитују се новинари, особе оперисане од било какве визије, па увек постављају глупа питања.

– Па видите, међу заинтересованима је највише поносних власника плацева на разним планетама, један од заинтересованих је власник чак четири хектара на Марсу, човек напросто обожава свемир и воду. Међутим, од када је касно открио да на Марсу нема текуће воде, спреман је да мења три плаца на Марсу за два стана у „Београду на води“ – објаснио је главни агент „Некретнина у које верујемо“.

Од када је стартовала продаја, јавило се 1000 заинтересованих. Највише је оних који траже станове с погледом на воду, док има доста купаца заинтересованих за станове с погледом на вођу.

– Ало, добар дан! Ја бих да резервишем један стан с погледом на воду и два стана с погледом на вођу – рекао је први купац.

– Добро, уписујемо овде… Један на воду, два на вођу.

– А које су ваше гаранције да ће ти моји станови гледати баш на вођу…

– Па видите, кад крене изградња вођа ће стално бити на градилишту, тако да практично нећете моћи да га промашите! – рекли су љубазни продавци из агенције „Некретнине у које верујемо“.

Други купац који се јавио био је заинтересован за целу макету.

– Ја бих да пазарим комплет макету са све приступним саобраћајницама! Син ми се попео на главу за дванаести рођендан…

– А, па то не може. Макета није на продају!

– Ја сам мислио да Косово није на продају!

– Па није ни Косово на продају, али та макета је много скупља. Макета је још у нашим рукама, а Косово баш и није…

– Добро, у реду, онда ништа – рекао је разочарани купац.

Јављају се и купци које брину масовни протести архитеката који тврде да у „Београду на води“ неће бити довољно паркинг места.

– Да, али имаћете места за паркирање чамаца колико год хоћете.

– Али ја немам чамац!

– Па купите чамац! Чамац неће моћи да вам однесе паук и за разлику од кола ради и на весла. Паркинг за чамце биће обезбеђен и у подземним гаражама у које због подземних вода нећете моћи да паркирате кола, али ћете моћи да паркирате и чамце и подморнице!

– Убедили сте ме, упишите ме ту за један стан и два паркинг места у подводним гаражама!


Извор: Данас

Оставите коментар

Оставите коментар на Плацеви на Марсу, плацеви на Марсу

* Обавезна поља