andrej-plenkovicЗАГРЕБ – Најероватнији будући премијер Хрватске Андреј Пленковић обећао је у изјави за немачку телевизију АРД да ће из ХДЗ протерати екстремизам и да ће се он и странка бавити будућности са фокусом на економске теме.

„ХДЗ је десница, али моја је мисија ојачавање политичког центра. То је јасан задатак који важи за све партнере наше странке у целој Европи. ХДЗ је странка која одувек жели да буде странка свих грађана Хрватске, али екстремизам ћу из наше странке протерати. Хрватски народ жели странку која се одговорно поставља према националним интересима“, рекао је Пленковић, пренео је хрватски Т-портал.

Замољен да конкретније прецизира како планира да ХДЗ ослободи тешког капитала повезивања с усташким режимом у Другом светском рату, Пленковић је упоредио данашњи ХДЗ са странком којом је председао Томислав Карамарко.

„Главна разлика у односу на кампању 2015. јесте та што више не желимо да се враћамо у прошлост, већ желимо да се бавимо најважнијим питањима будућности“, истакао је Пленковић.

Он је рекао да су се његове страначке колеге фокусирале на привредне и економске теме и у кампањи му је, казао је, било важно не бавити се идеологијом.

„Желимо да култура комуникације у Хрватској буде на европском нивоу и, у том смислу, ова кампања била је у свему налик оним кампањама које ви пратите у Европи’, казао је Пленковић.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Пленковић – Протераћу екстремизам из ХДЗ-а

* Обавезна поља