specijalna-policija-rs3БАЊАЛУКА –Писмо претећег садржаја упућено институцијама БиХ и ентитета, међународним организацијама и дипломатским представништвима у тој земљи достављено је данас Босанскохерцеговачкој телевизији (БХРТ) након чега су упозорене безбедносне агенције, а Република Српска подигла је степен приправности, пренела је Хина.

Како је известила БХРТ, претње домаћим и међународним институцијама упућене су у анонимном писму које је пристигло у редакцију Информативног програма тог јавног РТВ сервиса, али није објављен садржај писма.

Портпарол МУП-а Жупаније Сарајево Ирфан Нефић изјавио је за БХ Радио 1 да припадници МУП-а истражују овај случај и да су преузели писмо које ће бити предмет вештачења.

Министарство унутрашњих послова Републике Српске наложило је подизање степена безбедности након што је дошло у посед анонимног претећег писма.

„У складу са законом упознали смо све организацијске јединице МУП-а Републике Српске да се повећа степен сигурности у Српској”, рекла је портпарол МУП-а РС-а Мирна Шоја.

Појаснила је да је свим агенцијама безбедности достављено претеће писмо, као и да је у РС посебно повећана приправност око институција тога ентитета и високих званичника.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Подигнут степен безбедности у Српској

* Обавезна поља