biljana-dikovicНека сви погледају шта су у последњих месец дана урадили ови странци који не поседују најосновније елементе опште интелигенције и културе. Међутим, новац изгледа да имају, и изгледа да је то суштина. До сада смо били толерантни према насталој ситуацији, али као и грађани, и ми губимо стрпљење – рекао је пре неколико дана председник општине Кањижа, доктор ветерине Михаљ Бимбо на конференцији за новинаре, говорећи о томе шта се догађа у Кањижи.

Ова изјава је покренула лавину напада на овог човека, само зато што је рекао истину о томе шта се догађа. Уље на ватру долила је и петиција родитеља који су захтевали да се деци путницима до школе обезбеде посебни аутобуси, због гужви, али и због безбедности. Председник општине их је обавестио да је аутобус обезбеђен.

Било је то довољно да се против Мигаља Бимба подигне сва ЕУРОБСКА „КУКА И МОТИКА“ па је нападнут редом по свим тачкама показне вежбе  – „ТИШИНА ТАМО! – Кањижа 2015.“…

Покрајинска омбудсманка Анико Мушкиња Хајнрих оштро је осудила изјаву председника општине Кањиже Михаља Бимба, који је казао да је задовољан што је та локална самоуправа набавила аутобус, како се деца не би возила у школе заједно са избеглицама и мигрантима. Анико Мушкиња Хајнрих је за агенцију Бета оценила да је такав говор доказ ксенофобије, која се граничи са расизмом.

Центар грађанских вредности из Суботице осудио је јуче изјаву председника општине Кањижа. Суботички активисти су позвали државне органе да свим дозвољеним средствима спрече спровођење његове опаке намере, а да против организатора предузму одговарајуће законске мере.

Посланик Лиге социјалдемократа Војводине (ЛСВ) у Скупштини Војводине Александар Мартон позвао је данас Савез војвођанских Мађара (СВМ) да санкционише председника општине Кањижа Михаља Бимба, а њега да промени свој став о избеглицама. (због слике која је створена у свету да добро поступамо са избеглицама` – „да се не поквари“).

Против председника општине Кањижа, Михаља Бимба, поднета је притужба служби Повереника за заштиту равноправности због расистичке и дискриминишуће изјаве на рачун избеглица, које се налазе у тој општини, сазнаје Данас. Притужбу је поднела невладина организација Праксис.

Центар за заштиту и помоћ тражиоцима азила поднео је Вишем јавном тужилаштву у Суботици кривичну пријаву против Бимба због изазивања и подстицања расне, националне, верске или друге неравноправности, мржње и нетрпељивости. Они су најавили и притужбу повереници за заштиту равноправности Бранкици Јанковић.

Председник Покрајинског савета за миграције Михаљ Њилаш појушао је да смири тензије и оценио је као „неспоразум“ изјаве руководства Кањиже у вези са увођењем аутобуса намењених искључиво за превоз деце у школе, а не и за превоз емиграната. Он је нагласио да се редовне аутобуске линије у Кањижи користе и за превоз деце до школе, а родитељи су, како је рекао, били уплашени да њихова деца неће имати места на тим линијама због тога што велики број миграната користи те аутобусе. Зато су писали петицију захтевајући да се ово питање реши, након чега је руководство Кањиже, према његовим речима, обезбедило аутобусе за ванредне линије само за превоз ученика.

„Мислим да то није проблем уопште и то је логична реакција и решење ове проблематике. То је само криво протумачено“, рекао је Њилаш за РТВ Војводина.

Оно што је интересантно, а за то су се неки „критичари“ председника општине Кањижа „закачили“ је то да је и он био азилант, односно рођен је у Мађарској, а након избијања револуције 1956. године долази са мајком баке и деде, када су затражили и добили азил, па је тако постао мештанин Кањиже… Али, то може бити само додатна потврда за оно што каже, јер из личног искуства сигурно зна како су га научили да треба поштовати град у који си дошао…

kanjiza-mihalj-bimbo-i-ministar-vulin-foto-nedeljko-kolundzija_f

УКИДАЊЕ ПРАВА ГРАЂАНА СРБИЈЕ

Покушаћу да изведем кратак сажетак онога што се наочиглед свих нас догађало до сада, јер је ово онима који следе тачна упутства како се треба понашати у оваквим ситуацијама у медијским и осталим наступима изгледа „показна вежба“ да се види како ће јавност да реагује, а више да се покаже континуитет дрског и расистичког понашања према Србима у Србији, односно према свима који се усуде да ураде нешто у циљу бољег живота у Србији.

Изгледа да Срби у Србији као већински народ заиста немају никаква права, не смеју ништа ни да зуцну а камоли да кажу било шта што је другачије од Бриселске наредбе коју је добио Вучић – да се има причати у Србији. Ако се ко и усуди да логички размишља, здраво погледа на ситуацију и искаже своје мишљење „уснимиће га“ режимске тв и новинари, „попиће“ кривичну пријаву, доживеће напад разних НВО, заштитника еуробске политике, мањина и сличних и да „не дај Боже за њих сарађује са Русијом“ (код њих се то може сматрати за „тежи“ прекршај)

То је уосталом потврдила изјава Поверенице у разговору са председником СПД Бошком Обрадовићем на Б92, као и ова ПОКАЗНА ВЕЖБА у случају др Михаља Бимба.

Интересантно је да нас дискриминишу речима: ксенофобија која се граничи са расизмом (веома озбиљна и тешка оптужба), да ширимо расну и сваку другу нетрпељивост итд… – ШТО НАРАВНО НИЈЕ ИСТИНА, и то говоре они званичници које плаћа овај народ из буџета Србије не на нашу штету, већ да би радио за добро државе и народа којем треба да служе.

Са једне стране, имам жељу да видим бар на неколико дана да су Срби у Србији поштовани, заштићени и збринути од државе бар као пси, мачке и остале животиње… Са друге стране, јасно ми је да су обични политичари, пролазници у овом земном животу са доказаном небригом према свему што је вековима постојало пре њих (већ посекли храст стар 600 година) и доказане су штеточине за србство и Србију, а наш животни век је много краћи…

kanjiza izbegkice

ПЛАЋАЊЕ ТУЂИХ РАЧУНА

Подсетићу нас све на то да je „контрола територије и самостална одлука о томе кога пустити на своју територију најосновније суверено право сваке државе која жели да то остане. Ово право је изнад свих међународних конвенција о регулисању права на азил, и оно је интегрисано и у Оснивачке уговоре ЕУ“.

Наравно да је важно ко, зашто, како и у ком броју прелази преко територије Србије, из безбедносних, здравствених и свих осталих животно важних разлога за људе који овде већ живе.

Председник Одбора Скупштине Србије за контролу служби безбедности и некадашњи директор Војнобезбедносне агенције Момир Стојановић, одговарајући на питање новинара ПОЛИТИКЕ – да ли међу мигрантима са Блиског истока и из Африке можда има „спавача“ Исламске државе (ИС) каже да мигранте, када им понестане новца лако могу врбовати терористи који се већ налазе у земљама западне Европе и тада ће постати претња за безбедност тих земаља… Само није завршио одговор до краја – шта ће бити кад их тамо не приме, па их они врате у земљу чији папир имају, односно у Србију?

Нормално је и да грађани ове земље постављају питања и траже одговоре, јер се могу претпоставити намере оних који су прави кривци за овај талас миграната, будући да они у ствари беже од ратова које су у њиховим земљама изазвале америчка и европска „демократија“. Е, те ИЗБЕГЛИЦЕ напрасно и преко ноћи, са документима које им званично издаје Србија као „транзитна земља“ претварају у АЗИЛАНТЕ и МИГРАНТЕ, које ће по Споразуму о РЕАДМИСИЈИ да врате назад у Србију. Еуробске дипломате су се већ демократски огласиле, да неће примити мигранте и да ће их вратити у земљу из које су дошли, а папир имају из погодите – Србије. Неке ЕУРОБСКЕ ЗЕМЉЕ ЧАК СПРОВОДЕ ВЕОМА РЕПРЕСИВНЕ МЕРЕ ПРЕМА МИГРАНТИМА, СА СВЕ СПЕЦИЈАЛНИМ СНАГАМА ПОЛИЦИЈЕ И ВОЈСКЕ НА УЛИЦАМА, ЊИХОВ НАРОД НЕ ПРИХВАТА МИГРАНТЕ, АЛИ због свега тога ЊИХ НИКО НЕ НАПАДА ДА СУ БРУТАЛНИ, КСЕНОФОБИЧНИ, РАСИСТИ, да ШИРЕ ВЕРСКУ, НАЦИОНАЛНУ, РАСНУ И ДРУГУ МРЖЊУ итд.

Кад се већ више не крије да стране амбасаде управљају окупираном Србијом, чак оне које су сејале уранијумску муницију на овај страдални вишевековно жртвовани народ да би отео и окупирао србску духовну колевку Косово и Метохију, о понижењу страдалног народа довођењем Блера за саветника и утакмицом са злочинцом Тачијем и ЕУ екипом да и не причам… ово је – паметном доста.

КОМЕНТАРИ – ЕТИКЕТИРАЊЕ КАО НАЧИН ЗАСТРАШИВАЊА

dejan-lucic-pisacДејан Лучићпредседник Политичког савета странке Српски Препород: Најбољи начин да сакријете истину је етикетирање оних који је говоре.

„Пошто је Михаљ Бимбо председник општине – он брани свој кућни праг. А нормално је, да се кућни праг брани од сваког уљеза. Према томе, сви они који га критикују су обмањивачи јер би и они тако поступили кад би им неко бануо на врата.

Ништа се није променило, црвена петокрака са Кремља пребачена је у Брисел и офарбана је у жуто. Комунисти су само променили стајлинг, реторика им је остала иста. Најбољи начин да сакријете истину је етикетирање оних који је говоре. 1988. године написао сам књигу `Тајна албанске мафије` и открио сам план `зелене трансверзале`, која треба уз помоћ ЦИА-е да исламизује Балкан. 1999. године објавио сам књигу `Исламска република Немачка`, где сам испричао детаље реализације стварања исламске Европе. Оба пута рекли су ми да претерујем и да сам `теоретичар завере`. Са подацима и тим књигама никада нисам био ни у политици, ни на државној телевизији. Постоји стаклени плафон у целоме свету који се не види, али не дозвољава да они који говоре истину дођу у прилику да их шира јавност чује.“

***
glisic-vladan-dveri-intervju1Владан Глишић, Покрет Двери: Бојим се да су моћници са Запада осудили Србију, уз помоћ домаћих послушника, да проживљава нову голготу заједно са унесрећеним људима који траже спас на Западу.

„Ради се о скретању пажње са суштине проблема, дакле злоупотреби изјаве за коју чак не знам је ли аутентична. Кањижа свакако није место у којем се може било шта кључно решавати у вези са највећом избегличком кризом после Другог светског рата. Интересантно је да је Девенпорт импресиониран третманом српског народа према мигрантима, (намерно не помињем званичну Србију већ искључиво народ, који по ко зна који пут у историји износи последње из куће да помогне људима у невољи), али ипак најављује да ће помоћ за збрињавање избеглица `бити достављана по процени потреба`… Девенпорт истовремено одбија да коментарише однос држава ЕУ према мигрантима… То константно лицемерје према Србији је заправо кључ свега. Домаћи политичари из владајућег апарата само су пуки извршиоци, па не чуде осуде омбудсмана. Бојим се да су моћници са Запада осудили Србију, уз помоћ домаћих послушника, да проживљава нову голготу заједно са унесрећеним људима који траже спас на Западу. Предлажем да им помогнемо да безбедно стигну у ЕУ, кад је већ за Србију тамо забрањено. Нека барем некоме буде добро.“

***

dragana-trifkovic487Драгана Трифковић, генерални директор Центра за геостратешке студије: Да у ЕУ постоје праве политичке елите оне би организовале превоз избеглица до Вашингтона

„У сваком случају мислим да не треба ширити исламофобију, јер то је оно баш што би Американци хтели.

Друга ствар, треба имати у виду са су им САД и ЕУ разориле државе, и да је највећа одговорност на њима.

Заиста не знам како се сада одједном појавио талас избеглица са свих страна, и да ли је то организованао, треба бити опрезан у том смислу.

То је проблем целе Европе, оно што ми не смемо да дозволимо је да Вучић под притиском Брисела или Вашингтона измени законодавство, јер ми немамо у закону одредбе о трајном збрињавању избеглица.

Наша земља служи као транзит, и то морамо да им обезбедимо.

Да Европа није уништена, и да тамо постоје праве политичке елите, оне би организовале превоз избеглица до Вашингтона.“

***

dragan-milasinovic 4Драган Милашиновић, уредник ЦЕОПОМ-Истина: Власт у старту користи елементе репресије и принуде да спречи било какву критику, супротстављање или отпор, својој страхотној политици и њеним ефектима, а западни НВО им даје логистику.

„Синхронизовани напади на господина Бимба показују да је талас миграната организована кампања, глобалистичких евро-атлантских структура, за дестабилизацију региона и вероватно изазивање сукоба ширег интензитета, у коју је укључена корумпирана српска власт и НВО сектор финансиран из западних фондова.

Након првог таласа који су чинили џихад ратници (није било стараца, жена и деце) који су распоређени на задате локације, а на које смо већ помало заборавили, следи талас правих бескућника који треба да изазову хаос и напетост, реакцију и конфликт који онда ескалира по потреби.

Будући да је у игри огроман новац корумпиране српске власти и плаћени анти-срби из НВО пружили су своје дуге прсте не желећи да пропусте лепу ловину и не хајући за страхотне последице које по српски народ и државу може имати њихова лакомост и неодговорност.

Будући да такво понашање изазива бес грађана, власт у старту користи елементе репресије и принуде да спречи било какву критику, супротстављање или отпор, својој страхотној политици и њеним ефектима, а западни НВО им даје логистику. И то Вам је случај, господина Бимба.“

***

fajgeljАндреј Фајгељ, доктор француског језика и књижевности: Омбудсманка показује расизам према грађанима Србије

„Омбудсманка показује расизам према грађанима Србије. Наша деца не смеју ни да се одвезу аутобусом у школу, а да она то не прогласи за опасност и заверу. Зашто су грађани толико сумњиви? Као да смо илегално дошли у њену земљу, без икаквих безбедносних провера.“

***

kanjiza-izveglice

„Идеја да се у пусте делове Србије населе припадници народа који етнички, културно, верски, немају никаквих додирних тачака с већинским становништвом, представља одсјај поремећаја свих могућих перцепција“, записаo je у коментару на изјаву „високог државног службеника који се зове Бранкица Јанковић“, новинар и главни уредник НОВОСТИ, Ратко Дмитровић.

О томе шта је и зашто изјавила Повереница Јанковић коментарисала је и адвокат Славка Којић, за Фонд стратешке културе: „По свој прилици ради се о пажљиво смишљеној изјави која је замишљена као пробни балон за испитивање и припрему јавног мњења у циљу реализације осмишљеног пројекта окупације Србије, овога пута преотимањем животног простора нашег народа, у којој окупацији централну улогу имају да одиграју невладине организације које су спремно ко запета пушка дочекале ову ситуацију и чије активисткиње се не скидају са националних телевизија апелујући на хуманост и заштиту основних људских права, забрану дискриминације и слично.“

„Већ одавно је јасно да се заштита људских права и забрана дискриминације односи на све друге осим на нас саме, па би Повереник за равноправност могла мало да се позабави управо том проблематиком и да најзад заштити већински народа од дискриминације којој је годинама изложен и заштити наша основна људска права као што су право на живот, право на слободу и безбедност, право на рад, право на рађање, право на имовину, право на отаџбину. У нашој земљи се изгледа примењује принцип «опустоши па отми». Земља је опустошена од сиромаштва, од ратова, страдања нашег народа, од санкција, бомбардовања, багер револуција, издаја читавог спектра дугиних боја, па сада кад се народ због сиромаштва више ни биолошки не обнавља и када смо на ивици демографске катастрофе, сад је на сцену ступила генијална спаситељка Бранкица Јанковић да предложи да нашу територију уступимо неком другом, што би нас одвело у сигурну пропаст и нестанак“.

Можемо и да завршимо са овим: „Уместо да власт гледа како да поправи економску ситуацију у земљи и подстакне рађање млађих нараштаја како би се наш народ биолошки обновио, Повереник би да нашу територију изда на дугорочни лизинг другима, не би ли се краткорочно нешто зарадило, а на крају све изгубило“.

 


Извор: СРБски ФБРепортер

Коментари

Један коментар на Показна вежба „ТИШИНА ТАМО – Кањижа 2015“

Оставите коментар

Оставите коментар на Показна вежба „ТИШИНА ТАМО – Кањижа 2015“

* Обавезна поља