gojko vasicБАЊАЛУКА — Директор Полиције Републике Српске Гојко Васић каже да полиција озбиљно схвата информације да се спремају немири у изборној ноћи.

„Све информације из обавештајних кругова у полицији схватају озбиљно и по њима предузимају мере да до тога не дође или, ако се нешто дешава, да онемогуће штетне последице“, рекао је он.

„Ми поступамо по ономе што смо добили из медија, обавештајних кругова и са терена, и настојимо да не дозволимо да нешто ескалира“, нагласио је Васић за Алтернативну телевизију и додао да је полиција спремна да у потпуности обезбеди предизборне активности, изборе, сакупљање изборног материјала, његов транспорт као и да има планове у складу са тим.

Васић је за Алтернативну телевизију рекао да неће „упалити“ нечије жеље да се неки нерешени проблеми у Федерацији БиХ прелију у Републику Српску и да се на тај начин направи реконструкција БиХ.

Он је навео да је постојао покушај подметања инцидентног догађаја пре двадестак дана. „Требало је да се деси масовна туча између навијача на нашем простору, а да ни једни ни други навијачи нису са нашег простора, нити чак са простора БиХ. На сву срећу, информације које смо добили биле су довољне да предузмемо мере и да се то онемогући“, рекао је дирекотр полиције РС.

Иначе, и сам председник РС Милорад Додик, прошле недеље је казао да група страних обавештајаца, која је најпре била смештена у Тузли, а затим дислоцирана, спрема нереде у РС у изборној ноћи. Њихова намера је, објаснио је, да прогласе неважећим изборне резултате, на којима он очекује победу, и тако стану на страну опозиције, која међународној заједници више одговара за сарадњу.

Васић каже и да су, до сада, у полицији задовољни безбедношћу на простору РС пред изборе, који се одржавају 12. октобра, с обзиром да су се у првих 20 дана предизборне кампање десила 32 ситнија инцидента, као што су цепање плаката, оштећења билборда и једног штанда, док се још истражује да ли је паљење аутомобила у Требињу имало везе с изборима.

Говорећи о доласку донских Козака у Републику Српску, на обележавање сто година Првог светског рата, који је изазвао страх у Федерацији БиХ па чак и медијске написе да се ради о доласку руских специјалаца, Васић каже да би за полицију РС била велика част да може да угости специјалне јединице Русије, Америке или неких мањих држава.

„Засигурно то не бисмо држали под тепихом и крили. Могу да захвалим неким медијима који су ту причу тако лако прогутали и протурили да су дали пуно већи медијски простор групи уметника на овом простору него што би то било да су се вести нормално преносиле“, додао је директор полиције РС.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Полиција Српске озбиљно схвата најаве насиља

* Обавезна поља