policija 1КРАЉЕВО – Бивше раднике фабрике „Магнохром”, њих стотинак, који су јутрос кренули у протестну шетњу са намером да блокирају Ибарску магистралу на излазу из Краљева ка Рашкој, зауставила је полиција.

Кордон од око 50 полицајаца зауставио је раднике у Карађорђевој улици и није им дозволио да изађу на Ибарску магистралу.

Бивши радник „Магнохрома” Лазар Павловић рекао је да им се исто догодило

и 2012. године, када их је полиција спречила да блокирају Ибарску магистралу.

„Тада смо добили 2,3 милиона евра од државе, што је било укупно 80 одсто наших дуговања. Зато смо и сада кренули на магистралу, али нисмо успели. Нећемо да правимо проблеме, али желимо да нам се обрати руководство града Краљева и да нам кажу шта је урађено са наша три захтева која смо јутрос поднели”, рекао је Павловић на месту где их полиција зауставила.

Радници захтевају да им држава исплати још 20 одсто договорених, али непотпуно исплаћених отпремнина по социјалном пограму.

„Нећемо да одустанемо док не наплатимо тих 1,2 милиона евра”, рекао је Павловић.

Градоначелник Краљева Томислав Илић, који се дошао у Карађорђеву улицу, где је полиција зауставила бивше раднике „Магнохрома”, рекао је да су начелник Рашког округа Небојша Симовић и он недавно разговарали са представницима радника код министра правде Николе Селаковића.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Полицијом на раднике Магнохрома

* Обавезна поља