Харадинајева „Алијанса за будућност Косова“, синоћ је свечаном прославом обележила 18. година од оснивања. Овом догађају придружили су се и председник, министри и посланици из редова „Српске листе“, који су према фотографијама, виђени како се добро проводе и забављају.

Када је косовска полиција пред све ТВ камерама, у инциденту ухапсила и спровела Марка Ђурића, Српска листа је тада одлучила да изађе из „косовске владе“.

Председник „Српске листе“ Горан Ракић тада је саопштио: „Дијалог у оваквим околностима, када се на голорук народ иде са метком у цеви, када се на реч иде кундацима и ђоновима чизама, док се врши институционално насиље над грађанима, нема никаквог смисла“, и додао „данас је тежак дан за Србе на Косову и Метохију у коме се најбоље видело лице приштинских институција„.

То „право лице Приштине“, међутим, није спречило председника, министре и посланике из „Српске листе“ да јуче до касно у ноћ прославе 18-ти рођендан Харадинајеве „Алијансе за будућност Косова“!

На фотографијама испод у срдачном и пријатељском дружењу са Рамушом Харадинајем, Кадријем Весељијем, Фатмиром Љимајем и осталим терористима из „Републике Косова“, у друштву човека кога Србија терети за ратне злочине и тражи његово изручење су: Горан Ракић, градоначелник Косовске Митровице и председник “ Српске листе“, затим заменик премијера „Косова“ и Министар за заједнице и повратак Далибор Јевтић, министар за пољопривреду у влади Косова Ненад Рикало, министар локалне самоуправе Иван Тодосијевић, Игор Симић, портпарол „Српске листе“…

 

Пријему су поред Српске листе, присуствовали и амбасадори на Косову, ДПК, Иницијативе и представници независних посланика.


Извор: КосСев, НСПМ, Бета

Оставите коментар

Оставите коментар на Право лице „Српске листе“ и фарсе око Ђурића

* Обавезна поља