Својевремено су правници који се разумеју у свој посао говорили о Бриселском споразуму, а неки и о ЗСО која ће (како смо из њихових тврдњи могли да разумемо) имати права и помоћи Србима колико и неко локално удружење љубитеља шарених лептира…

 • 1999. године србска државна територија Аутономна покрајина Косово и Метохија је под патронатом УН што регулише Резолуција Савета безбедности Уједињених нација број 1244, од тада је до данас Косово и Метохија под ОКУПАЦИЈОМ међународних војних снага
 • Политичка партија – Српска листа (по њиховим речима њихов идејни вођа је српски председник Вучић) – учествовала је на шиптарским изборима које је расписала сепаратистичка „влада у Приштини“ по законима и Уставу тзв. Косове* чији су политички лидери углавном били чланови УЧК/ОВК терористичке организације која је убијала, палила села, протеривала Србе са њихових вековних огњишта. Позив Србима да учествују на противуставним шиптарским изборима –  да ИЗДАЈУ СВОЈУ ДРЖАВУ, упутили су Вучић и његови коалициони партнери у власти, као и патријарх СПЦ Иринеј из порте манастира Грачанице?!? То што је Косово и Метохија духовна колевка србског народа, где на сваком кораку има нека црква или манастир неке из ове приче уопште није дотицало.
 • Бриселски споразум је документ који регулише потпуно отимање дела државне територије Косова и Метохије од Србије уз свесрдну асистенцију Европске уније, САД и Немачке, као и потпуне и несебичне помоћи америчке НАТО војске која је противуставно инсталиране највеће војне базе Бондстил на Балкану.
 • Оно што исценираним лажним догађајем „Рачак“ и злочиначким бомбардовањем 18 земаља ЕУ и САД нису успели 1999. сејући уранијумске бомбе и муницију на Србију и Србе – ових дана покушавају да преко издајничке власти у Србији спроведу до краја – и званично признање шиптарске сепаратистичке лажне државе на територији државе Србије… Да се практично одрекну дела своје територије, добровољно.
 • Бриселски споразум од 19. 04. 2013. године није постао део правног система Републике Србије. Он нити је ратификован као међународни уговор, нити је унет у наш правни систем у некој другој форми у виду измене Устава, закона или слично. У правном смислу тај Споразум ни не постоји.
  Свако онај ко би покушао да примени Бриселски споразум без његове инкорпорације у правни систем Србије, ставио би тај политички договор изнад важећег Устава и закона, те би тиме починио акт отвореног и бесправног насиља.
  Начело уставности и законитости подразумева обавезу свих и свакога да се придржава Устава и закона. То се односи и на државне органе који су у вршењу државне власти ограничени важећим Уставом и законима. У противном залази се у сиву зону насиља и самовоље државне власти.
  Са друге стране, свако онај ко се супротстави спровођењу Бриселског споразума налази се на терену важећег Устава и закона и за то не сме да сноси никакве последице.
 • И реч о „хапшењу Марка Ђурића“ – да не останем дужна:
  Кад су годинама тукли и малтретирали и пуцали на наш србски народ, који је бранио Устав Србије на Косову и Метохији и тако показивао неслагање са политиком политичара пристајања на „косовске и западне“ захтеве, НИКО СЕ НИЈЕ ПОМЕРИО, још су шиптарским и западним полицајцима (Еулексу-НАТО) послали подршку у облику снага срПске полиције која је са друге стране тукла Србе на барикадама... од мене толико о томе, паметном ДОСТА.

 


Извор: СРБски ФСРепортер

Оставите коментар

Оставите коментар на Празна прича о ЗСО

* Обавезна поља