vulin-ratni-veteraniКОСОВСКА МИТРОВИЦА – Иако више не носите униформу, ви сте војници своје земље, браните је сада тако што ћете послушати своју владу и државу, поручио министар Александар Вулин ратним ветеранима КиМ позивајући их да изађу на изборе. Србија ће бити успешна колико будемо успели да организујемо живот на КиМ, рекао Вулин.

Министар без портфеља задужен за Косово и Метохију Александар Вулин позвао је чланове удружења ратних ветерана КиМ да изађу на изборе, да буду уз своју Владу и државу и помогну да се формира Заједница српских општина.

Вулин је, након разговора са ратним ветеранима, истакао да су они током ратова 90-их година урадили оно што би и сваки човек на позив своје земље када јој је тешко – да је заштити и одбрани.

„Ми смо на вас поносни и овде сам да вам кажем хвала што сте послушали позив своје земље“, рекао је Вулин и поручио „да онима који ће тек корачати за нама мора само таква порука да се пренесе да се мора бити увек и безусловно на страни свог народа и државе“.

Вулин је рекао ветеранима да, иако више не носе униформу, јесу војници своје земље, те да треба да се одазову и бране је „не сваки пут са пушком, браните је сада тако што ћете послушати своју владу и државу“.

„Да нам помогнете да формирамо Заједницу српских општина, да можемо наставити да шаљемо сваки динар, и сваку плату. Сваку школу, и сваку болницу, и сваку кућу, и сваку социјалну карту да обновимо, да направимо. Да не изгубимо ништа од онога што смо имали – и то не могу без вас“, поручио је Вулин ветеранима.

Он је поновио да ће Србија бити успешна онолико колико будемо успели да организујемо живот на КиМ.

„Од вас, најхрабријих, тражим да никада не дозволите да на улицама српске Косовске Митровице Срби пљују и туку Србе, да се не понови она срамна недеља 3. новембра, да се више никада не деси да имамо непријатеље једни међу другима. Молим вас, као војнике, људе, Србе, грађане КиМ, да будете уз своју државу и да не разочарате младост коју сте потрошили бранећи своју државу“, нагласио је Вулин.

Председник Удружења ратних ветерана КиМ Александар Божовић истакао је да је опстанак тог удружења могућ само ако буду јединствени уз свој народ и своју државу.

„Ако не будемо уз своју државу, тешко ћемо опстати, а то можемо остварити једино деловањем помоћу система ЗСО и у том контексту решавати сва отворена питања. Молим вас да подржимо нашу владу и Канцеларију за КиМ која нам је дала подршку и да у недељу изађемо на изборе“ рекао је Божовић.

Вулин са јавним личностима Косовске Митровице

Министар Александар Вулин разговарао је у Косовској Митровици са представницима Универзитета, најзначајнијих јавних предузећа и здравства, који су „обећали да ће помоћи Влади и Републици Србији да се избори спроведу како треба, да људи изађу на изборе“.

Вулин је, након састанка, изјавио новинарима да су га јавне личности Косовске Митровице увериле да ће својим ауторитетом учинити све како би поновљени избори протекли у миру, цивилизовано и у складу са препорукама Владе Србије.

Ректор Приштинског универзитета са седиштем у Косовској Митровици Срећко Милачић истакао је на данашњем састанку да српски народ не може да опстане на простору Косова и Метохије без три одреднице – своје власти, свог универзитета и свог здравства.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Предизборне обмане и уцене Александра Вулина

* Обавезна поља