Ана Брнабић је тог поподнева седела наспрам председника Вучића који је тог поподнева одавао утисак човека коме није ни до чега, нарочито не до реконструкције владе, а посебно не до Косова.

Ћутао је и гледао у зид иза Ане Брнабић, јер он тако увек, кад му није ни до чега, седи чет’ри сата наспрам Ане Брнабић и гледа у зид иза ње. Тотално ћутке.

– Вадио си ексере!? – покушала је Ана од њега да извуче неку реч, методом коју су смислили још Топаловићи у „Маратонцима“ када су се окупили да сазнају више детаља о чудном понашању деде Максимилијана.

– Покварила су ти се колица па си бесан!? – наставила је Ана с топаловићевским пропитивањем председника Вучића, али је председник и даље седео и гледао у зид иза ње.

– Ааааа, радостан си!? – није одустајала Брнабић.

– Неко те уплашио!? – питала је даље, знајући, додуше, да председника ништа не може да уплаши.

– Неки човек те уплашио!? – наставила је, знајући, наравно, да председника ништа не може да уплаши, нарочито не неки човек, али је у „Маратонцима“ још одавно видела да такав редослед питања обично доведе до признања кад пред собом имате неког ко не проговара ни реч.

Онда је позвала у помоћ министра Стефановића, особу која зна да растумачи чудна стања председника Вучића, посебно кад овај ћути, седи чет’ри сата наспрам Ане Брнабић и гледа у зид иза Ане Брнабић.

– Кад се сад нисам шлогирао! – узвикнуо је министар Стефановић одмах по стручном дијагностификовању председниковог чудног стања.

– Председник спалио Ђенку! – констатовао је непогрешиво министар Стефановић, јербо је и њему та ситуација личила на „Маратонце“, на ону сцену кад Аксентије, у прединфарктном стању констатује да је тата Максимилијан спалио Ђенку, неког весељака који је у Србију донео тон- филм, али је знао да поправља и покварене крематоријуме.

И онда је једног дана, док је поправљао крематоријум фамилије Топаловић, од деде Максимилијана затражио клешта, али га је овај погрешно разумео, те је уместо клешта повукао ручку за спаљивање свих који се затекну у крематоријуму.

Политика председника Вучића је отприлике таква – он често повуче погрешну ручку мислећи да чини добро дело, па онда после чет’ри сата ћутке седи испред неког свог и гледа у зид иза неког свог.

За Ану Брнабић, најмлађу чланицу председниковог окружења, такво расположење председника Вучића било је откровење, нешто сасвим ново, па је исте вечери, после четири сада седења наспрам председника Вучића који је гледао у зид иза ње, отишла на РТС, намерна да обавести нацију како је председник управо спалио Ђенку. Што ће се вероватно одразити на брзину реформи.

Али је у последњем тренутку одустала, јер не мора нација баш све да зна.

– Никада нисам видела председника тако разочараног! – изјавила је Ана Брнабић у Дневнику РТС- а, што је био зачетак нове Дневникове редовне рубрике: „Барометар председниковог расположења“, која ће бити гледанија од временске прогнозе, јер је нација више жељна да зна како је председник данас, него да л’ ће сутра да пада киша у Неготину.

– А сада вести из Председништва Србије… Председник Вучић је данас видно бесан, помало раздражљив, а јутрос је после састанка који је трајао шест сати гађао пикслом министра Стефановића, али је промашио и погодио министра Вулина, који му је вратио пикслу и замолио га да гађа поново – читаће убудуће спикерка Другог дневника најновије вести у рубрици „Барометар председниковог расположења“, наравно, уколико Ана Брнабић буде оправдано спречена да се тим поводом лично обрати грађанима Србије.

У уредништву Јавног сервиса постоји идеја да у доњем десном углу екрана током целог дана иду емотикони председниковог тренутног расположења.

Сви који редовно измирују обавезе према Јавном сервису добиће и специјално упутство уз рачун за струју, како би знали да тумаче емотиконе.

 

Дакле:

🙁 Председниик је тужан, али наставља са реформама

🙂 Срећан, али не зна тачно зашто, проверићемо, наши репортери су на терену

😕 Збуњен, јер му је Трамп послао на разговоре неког вршиоца дужности заменика помоћника Стејт департмента, иако је очекивао макар вршиоца дужности помоћника заменика

:@ Љут на неког мајмуна

:@@ Љут на два мајмуна

:@@@ Љут на три мајмуна

:@@@@@@ Љут на цео народ, посебно на 83 одсто обичних идиота и 17 одсто комплетних идиота

:C Разочаран више него што мисли Ана Брнабић

:CC Веома разочаран, стоји на симсу зграде Председништва и преговара са ватрогасцима који држе неки душек испод његовог прозора

😀 Смеје се ко луд на брашно, тачније ко напредњак на Лава Пајкића

😐 Ништа му није смешно

;( Распекмезио се током гледања „Немањића“

//?) Спалио Ђенку!


Извор: Н - 1

Оставите коментар

Оставите коментар на Председник спалио Ђенку

* Обавезна поља