КОСОВСКА МИТРОВИЦА – Привремени орган општине Косовска Митровица на 15. седници 12. новембра 2013. године, а на основу безбедносне процене о „нарушавању јавног реда и мира 3. новембра 2013. године“, издао је препоруку директорима јавних поредузећа и установа у Косовској Митровици да се у недељу, 17.  новембра, окупе са својим радницима и члановима њихових породица и организовано оду на бирачка места за гласање, према утврђеном распореду:

Нема никакве дилеме да оваква „препорука“ крши изборна права грађана, јер је однос према изборима дискретно право појединца. Будући да је Привремено веће орган Владе Србије, те да је Секретар Владе, Вељко Одаловић, већ данима на терену где је са Александром Вулином учествовао на предизборним скуповима у државним предузећима и установама (Универзитет на пример), што такође није дозвољено, јасно је одакле долази ова „препорука“.

Овакав вид притиска на бираче у Европи није виђен од смрти албанског комунистичког диктатора Енвера Хоџе.

Подсећамо, такоће, да је Већу које је овакву одлуку формално потписало, законски мандат истекао 10.11.2013. године, на шта је упозорила Приврема Скупштина АП КиМ.


Извор: НСПМ, ЦЕОПОМ-Истина

Оставите коментар

Оставите коментар на „Препорука“ – Тешко кршење изборних права

* Обавезна поља