nenad-rikaloПРИШТИНА – Члан „Централне изборне комисије Косова“ („ЦИК“) Ненад Рикало рекао је да је „ЦИК“ одлучио да ће се поновљени избори у северном делу Косовске Митровице одржати у складу са изборним правилима и по изборном закону, по којима су, иначе, 3. новембра избори били одржани у свим општинама на Косову.

„Спекулације да ће се пребројавање гласачких листића обавити на неком другом месту нису тачне. Пребројавање ће бирачки одбори урадити на бирачким местима у три бирачка центра где се избори понављају у северној Митровици“, рекао је за агенцију Бета Рикало.

Истакао је да је за случај неких инцидената Секретаријат „ЦИК“ припремио резервни план, али то није детаљније образложио.

На бирачким списковима за ова три бирачка центра налазе се 23.378 имена бирача који ће моћи сутра на поновљеним косовским локалним изборима у северној Косовској Митровици да бирају своје локалне политицке представнике на 27 изборних места.

„ЦИК“ је раније донео одлуку да се у ова три бирачка центра, која имају 27 изборних места, у северној Косовској Митровици, избори пониште због инцидената које су починили непознати маскирани нападачи.

Позив Србима, бирачима да изађу сутра на поновљене локалне изборе упутили су званичници Београда, Приштине, као и представници међународне заједнице.


Извор: Р Т С

Оставите коментар

Оставите коментар на Изборна правила иста као 3. новембра

* Обавезна поља