Председник Александар Вучић је, пре две године, помпезно, као и увек, отворио фабрику за прераду рибе у Смедереву. Тада је био договор да та немачка компанија запосли триста радника и за годину дана још сто. Држава је платила 8.000 евра по радном месту Немцима (2.000 евра општина Смедерево и 6.000 евра држава). Такође, држава је саградила производну халу која је коштала преко 3.000.000 евра, све приступне путеве до фабрике и инфраструктуру и плус хладњачу за чување рибе.

Немачка компанија донела је машине у вредности од пола милиона евра и продала их Банци Интеса за два милиона евра, а затим је од те исте банке изнајмила исте машине на лизинг. У фабрици никада није дошло до производње, а за све то време само тридесет радника је прошло обуку, који су примали плате до јануара 2018. године. У фебруару 2016. године „PTC Gmbh“ пустио је у рад „Servfood“ Смедерево, као део компаније.

Фабрика је пре два месеца затворена, у строгој тајности, преко ноћи, машине су пребачене у једно приватно складиште у Новом Саду. Халу затворене фабрике изнајмили су господину Младену Грујићу, власнику ланца пекара “Хлеб и кифле”.

Цео тај посао тајно је обављан по налогу Државног секретара Министарства привреде Драгана Стевановића Боскета, а уз помоћ шефице кабинета Министарства привреде госпође Цице Вучковић. На крају, 4. Марта 2018. „SERVFOOD“ је отишао у стечај, а у јуну исте године „TFE – the Fish Experts“ их је купио, али у Немачкој.

Ево како завршавају фабрике које председник Вучић „отвара“ на помпезан начин по градовима Србије.

Поменута госпођа Цица Вучковић иначе, већ дуже време  прети да ће преко својих веза у врху власти да затвори Нашу телевизију и да ће наши запослени да се хране из контејнера. Та, очигледно јако моћна жена у Србији често изјављује да има везе у свим странкама у Србији и да њен опстанак на месту шефице кабинета државног секретара Министарства привреде не зависи од одласка или опстанка председника Вучића на власти.


Извор: ТВ Наша/НСПМ

Оставите коментар

Оставите коментар на Прича о смедеревском „Сервфуду“

* Обавезна поља