Emil_Vlajki_131552846_725922781Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је, након што су објављени коначни резултати ЦИК, према којима је српска коалиција добила већину, да је прича о гласању у Сребреници готова. Што се гласања тиче, ствар је заиста готова, али права прича тек сада почиње, далеко узбудљивија него досадашња трагикомична фарса о бројању гласова.

Нова прича о Сребреници биће прича о исправљању неправди у односу на Србе а и на све становнике са подручја Сребренице. Узгред речено, додајмо и то, да су многи муслимани/Бошњаци гласали за српску листу – због чега је ова добила изборе – зато што им је било доста зулума и лоповлука које су трпели током последњих двадесет година од властитих политичких елита.

Прва и основна неправда која ће бити исправљена је она која се тиче за „међународну заједницу“ потпуно игнорисаних и „неважних“, три и по хиљаде српских жртава са сребреничког подручја, које су страдале од Орићеве банде у саставу такозване Армије БиХ од 1992-95. године. За њих ће бити уређен посебан меморијални центар.

Друга неправда се тиче пљачке хуманитарне помоћи Сребреници која, не рачунајући Меморијални центар Поточари, износи више милијарди конвертибилних марака приспелих у виду донација у последње две деценије.

Ако неко мисли да читава ова бука око избора у Сребреници има икакве везе с тим што ће „геноцидни Срби“ доћи тамо на власт и почети обезвређивати муслиманске жртве и само Мезарје, те да је то увреда за бошњачки корпус у региону и свету, тај мора да је наиван као мало дете.

mladengrujicic

Двадесет година су сребреничке бошњачке елите пљачкале приспела финансијска средства од којих је максимално пет посто отишло на развој Сребренице.

Другим речима, постоји више него оправдана сумња, о чему је истрага у току, да су досадашње сребреничке елите за своје приватне сврхе, за луксузне виле и оф-шор рачуне, присвојиле споменуте паре. То није само пљачка столећа, већ пљачка свих времена, извршена у име хуманости и наводне бриге за жртве сребреничког масакра, извршеног над Бошњацима у јулу 1995. године.

Доласком на власт српске листе, откључаће се књиговодствене књиге и одговарајући досијеи. Истинска истрага би показала да је највећи део садашњих бошњачких елита (ин)директно укључен у пљачку донација за Сребреницу.

Наравно, ове „поштењачине“ су сада у паници и траже излазне стратегије да не би допале затвора. Патриотизам, како то доларски звучи.


Извор: Нови Стандард

Оставите коментар

Оставите коментар на Прича о Сребреници тек почиње

* Обавезна поља