miroslav_620x0БЕОГРАД – Власник „Делта холдинга” Мирослав Мишковић посведочио је данас у истрази против бившег министра привреде и приватизације Предрага Бубала и његових сарадника да је његова компанија била финансијски инвеститор у предузећу Милана Бека „Ворлдфин” које је купило акције „Луке Београд” наводећи да је тај посао био у интересу и града и Србије.

Сведочећи иза затворених врата у Тужилаштву за организовани криминал Мишковић је рекао је као финансијски инвеститор поступао не само у свом интересу него и у интересу града Београда и Републике Србије, рекао је Танјугу Бубалов бранилац Зоран Атељевић који је присуствовао саслушању.

Мишковић је такође навео да је сматрао да је Луку Београд требало „подићи на виши ниво у сваком смислу и организационом, финансијском и економском смислу”, додао је Атељевић.

Власник Делтра холдинга је чак је оценио да до овог поступка не би ни дошло да инвеститор није био домаћи бизнисмен.

Мишковић се на саслушању задржао нешто мање од сат времена. Он и његов син Марко су у фебруару ове године саслушани у вези са приватизацијом Луке Београд, у оквиру предистражног поступка у својству грађана, док су боравили у притвору током истраге о злоупотребама у путарским предузећима.

Лука Београд је један од предмета на такозваном списку 24 спорне приватизације. Милан Беко ју је преузео 2004. и 2005. године.

Мишковић и Беко на поцетку су били заједно и у послу око Луке Београд и у малопродајном ланцу Ц-маркет, али се Мишковић повукао касније из Луке, а Беко из Ц-маркета.

Бубало је ухапшен 14. јуна са још седам сарадника због сумње да су злоупотребили службени положај приликом продаје пакета државних акција у Луци Београд, чиме је држава оштећена за више од 5,7 милиона евра.

Према најновијој одлуци Апелационог суда, притвор може да му траје до 8. децембра, након чега би требало да буде подигнута оптужница или да му се омогући одбрана са слободе.

Осим Бубала истрага се води и против директора и извршног директора Агенције за приватизацију Миодрага Ђордевића и Горана Мрђе, директора Центра за тржиште капитала Алексеја Мисаиловића, директора Акцијског фонда Александра Грачанца и директора Сектора за анализу, припрему и организацију пдодаје у Акцијском фонду Јасмине Драгутиновић.

Истрага се води и против бившег директора Привредног друштва Лука Београд АД Мирослава Дробца и бившег финансијског директора тог привредног друштва Душана Косовца. Они се терете за кривично дело злоупотреба положаја одговорног лица.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Приватизација Луке била у интересу Београда и Србије

* Обавезна поља