sasa-radulovicБЕОГРАД – Министар привреде Саша Радуловић најавио је данас да ће програм економских амбасадора бити укинут и да у том облику више неће бити покретан.

На питање колико је грађане коштао одлазак у свет око 190 људи са приличним апанажама а до данас нису познати ефекти њиховог рада, које је посланица Нове Србије Злата Ђерић поставила Радуловићу и министру финансија Лазару Крстићу, министар привреде је рекао да је у прошлости предузимано много пројеката за које нису рађене анализе, нити праћено њихово сповођење и ефекти.

„Програм економских амбасадора ће бити укинут што се Министарства привреде тиче, и то време је иза нас, нећемо на тај начин водити економску политику. Морамо унапред да кажемо шта очекујемо од неког програма, а од овог је било мало ефеката, у том облику пројекат неће бити настављен“, рекао је Радуловић.

Према његовим речима, опредељење владе је да се више бави економским питањима у будућности, и томе ће се посветити више пажње, а додатна трошења на економске амбасадоре и сличне програме нису потребна.

„Треба да се вратимо основним стварима као друге земље, не треба измишљати ‘топлу воду’, и морамо поступати опрезно с парама пореских обвезника“, рекао је министар.

Посланица Злата Ђерић је истакла да је очекивала такав одговор министра, који је, како је разумела, сагласан да је реч о економском и финансијском авантуризму.

„Одговорили сте како сам и очекивала. Тај новац је потрошен, знам да је тај пројекат прошлост, али нас као народне посланике интересује колико су ти људи потрошили новца, колико су нас коштали, где су они сада, да ли економска дипломатија још негде живи и да ли троши новац“, рекла је Ђерић.

Министар финансија Крстић је кратко одговорио да ће његово минситарство покушати да обезбеди информације у кратком року.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Програм економских амбасадора биће укинут

* Обавезна поља