NIKOLIC I DODIKБЕОГРАД – Сарадња Србије и Републике Српске значајно је унапређена у протеклих годину дана, сложили су се данас у Београду председници Србије и РС Томислав Николић и Милорад Додик. „Видим апсолутно заједничку будућност Србије и РС“, рекао је Николић на заједничкој конференцији за новинаре са Додиком после седнице Већа за сарадњу Србије и РС.

Двојица председника су истакла и значај регионалне стабилности, при чему је Додик рекао да је Србија својим залагањем на том пољу допринела и стабилности унутар Босне и Херцеговине. Истичући да је много учињено у протеклих годину дана да односи буду што интензивнији, председник Србије је рекао да је посебна пажња посвећена томе да се и Србија и РС учине што привлачнијим за инвестиције.

„Констатовали смо да је унапређење односа у региону једини начин да се омогући економски напредак и бољи животни стандард грађана Србије и Републике Српске“, рекао је Николић. Како је рекао, Београд и Бањалука раде на стварању предуслова за заједнички наступ на трећим тржиштима и заједничку производњу.

Додик је истакао да постоји разумевање када је реч о питањима од заједничког интереса и да је то срж заједничких активности Србије и Републике Српске.

Подржавамо државну политику Србије према Дејтонском споразуму, рекао је Додик, додавши да је очигледно да су политичке активности Србије у успостављању регионалне стабилности допринеле да се ситуација у региону битно стабилизује, како у региону тако и у БиХ.

„Апсолутно подржавамо и разумемо државну политику Србије према Дејтоноском споразуму, односно према БиХ и РС. Мислимо да је то пажљиво изнијансирано… и да Србија има заиста конструктиван приступ који помаже нама у РС да реафирмишемо своја права“, рекао је Додик.

Седници Већа присуствовали су и премијери Србије и РС Ивица Дачић и Жељка Цвијановић, министри у владама, као и саветници председника.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Значајан напредак односа Србије и Српске

* Обавезна поља