nikolic-tanjug 2БЕОГРАД – Председник Србије Томислав Николић изјавио је данас да нема боље владе од владе Српске напредне странке и бољег премијера од Александра Вучића и поручио члановима странке да нико не може да их победи и да не дозволе сами да то учине.

„Нема бољих од вас, а бољи сте него када сам постао председник државе. Бољи сте него када сам донео једну од најтежих одлука у животу, да постанем први председник којем су сви грађани једнаки, а има љубав само према једној странци – вашој, нашој, мојој”, рекао је Николић на обележавању седме годишњице СНС.

Он је додао да су му у срцу најмилији и странка, позивајући напредњаке да се за истину, правду и нашу Србију боре часно, аргументовано, храбро и упорно.

„Неки на нама, још не исправљајући грешке, примењују другачије аршине, понашају се недостојно и стављају нас пред избор обећаног бољег живота и у запрећеног остајања у сиромаштву. А ми до бољег живота бисмо можда стигли ако продамо душу ђаволу и сами озваничимо отимање Косова и Метохије”, рекао је Николић и поручио:

„То може онај који нема и претке ни потомке – нико”, поручио је Николић.

Председник Србије је додао да ће увек бити уз своје некадашње страначке колеге, и када им је тешко и када им је нешто лакше.

„И немам и не желим никуда, и зато ме заболи свака ваша недаћа и обрадује сваки ваш успех. Тако је и са својима”, рекао је Николић.

Николић је додао да они који се понекад наљуте на њега, нису у праву, али да имају право, док они који глуме да су љути на њега можда нису добри људи.

„Не љутим се, али не треба им то. Не може да се осигура боље место у друштву тако што вређаш било кога, па ни мене. Само ме од вас, од својих, боли више него од других. Ако је до мене, ја опраштам, ионако свима нама има ко и када да прашта”, подвукао је Николић.

Он је некадашњим страначким колегама честитао све досадашње, али и будуће успехе и пожелео им да не заостану.

„Преузели смо државу у најтеже време, а доживели да о Србији с поштовањем говоре они који за које су Срби били, а можда смо и сада, само они који треба кажњавати до исцрпљивања”, рекао је Николић.

Председник је додао и да Србија има пријатеље широм света, који, упркос ризицима, подржавају нашу земљу и да то чине јер смо то пријатељство заслужили.

С друге стране, како је истакао, неки су и данас неправедни према нама, али да ту неправду чине оборене главе, кријући лице пред нашим погледом „немајући одговор пред нашим питањем – Шта је разлог и да ли бисте волели да се оно што чините нама једног дана деси вама?

Николић је нагласио и да грађани верују својој напредњачкој влади и да се та вера није умањила ни када су уведене мере штедње и када су смањиване плате и пензије.

„А није се умањила јер економски резултати почињу да нас охрабрују. То је вера у вас, у све нас који водимо земљу трновитим путем да бисмо вашој деци и деци ваше деце омогућили живот достојан човека. То је вера у Александра Вучића”, рекао је председник Србије.

Он је некадашњим страначким колегама поручио да се потруде да део терета и одговорности скину са Вучићевих леђа и да их сами понесу.


„А ти Александре издржи. Издржи зато што нико не може да формира владу бољу од владе СНС, зато што у Србији нико не може да води владу боље од тебе”, истакао је Николић.

Како је оценио Србији ће бити још теже, како за њеног премијера, тако и за све нас, али да ће бити боље за Србију.

„А ја сам увек ту да вас подржим и да помогнем, и када ме радујете и када ме неко од вас растужи, и када ме не буде. Тако је било и тако ће да буде”, закључио је Николић.

Вучић: Тајкуни више не управљају Србијом

БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић изјавио је данас да Србијом више не управљају тајкуни, захваљујући политици и реформама које подразумевају беспоштедну борбу против корупције и криминала, а које је предузела влада чију окосницу чини Српска напредна странка.

„Тајкуни су данас у великом минусу, а Србија је у плусу”, констатовао је Вучић обраћајујћи се на прослави седме годишњице Српске напредне странке у Сава центру у Београду.

Осим понеког нарученог текста у неком медију, додао је, утицај тајкуна и политичара који су им помагали у пљачакњу Србије, више не постоји.

Вучић је подсетио да су напредњаци затекли земљу у хаосу, да су финансије биле у минусу, а све приватизације које су обављене биле су криминалне.

Захваљујући одлучној политици и мерама које је предузела актуелна влада, али и разумевању грађана за тешке и болне реформе, сада су финансије у плусу, грађани се могу надати повећању плата и пензија, а Србија је поштована свуда у свету, изјавио је Вучић, додајући да је због свега тога могућа „пристојна Србија”.

Вучић: Србија ће бити снажна, успешна и усправна

БЕОГРАД – Обраћањем лидера Српске напредне странке и премијера Александра Вучића, завршена је свечаност у Сава центру којом је странка обележила седму годишњицу.

Лидер напредњака поручио је да ће Србија бити снажна, успешна и усправна, а страначким колегама да не јуре функције по сваку цену, те да се не позивају на власт, јер, како је рекао: „Ми смо овде не да владамо него да служимо свом народу”.

Поруке подршке су послали бројни страни и домаћи политићари, најпре председник Србије Томислав Николић који је рекао да нема боље владе од владе напредњака, као ни бољег премијера од Вучића, којем је поручио да издржи јер ће бити још теже.

Министар спољних послова и коалициони партнер СНС у влади Ивица Дачић поручио је да је Србији потребан крупан корак напред, председник РС Милорад Додик да ће Српска увек бити на страни Србије, а присутнима се обратио и Саветник Владе Србије и некадашњи канцелар Аустрије Алфред Гузенбауер, који је приметио да се Србија веома брзо мења и напредује, упркос свим тешкоћама и изазовима који су пред њом.

„Србија се показала у новом светлу и с новим ликом свом народу, Европи и целом свету”, рекао је Гузенбауер, додајући да нема много земаља у свету које могу да се суоче са толико изазова истовремено.


„Али Србија је под вођством Александра Вучића успела то да уради”, рекао је Гузенбауер.

Сасвим је природно, додао је, да Србија, оваква каква јесте, настави пут ка европским интеграцијама, а да истовремено одржава блиске везе са историјским и стратешким партнерима.

„Зато је Србија на неизбежном путу ка Европи, путу који може да допринесе много, не само стабилности и безбедности у региону, већ целом континенту”, закључио је Гузенбауер.

Присутнима су се обратили и редитељ Емир Кустурица, који је рекао да у времену кад у свету влада тренд укидања културе премијер брине и о култури и државним средствима „кад зашкрипи” помаже и Андрићграду и у Кустендорфу, а затим и студенткиња Правног факултета Сања Лакић, као и пензионерка Надежда Николић, која је посебно захвалила премијеру Вучићу јер брине о најстаријима.

Скупу су присуствовали бројни амбасадори, политичари, међу којима су били Александар Вулин, Расим Љајић, Драган Марковић, Милан Кркобабић, Вук Драшковић, представник Срба у Хрватској Милорад Пуповац, члан Председништва БиХ Младен Иванић и други.

Вучић: Веће плате и пензије,привредни раст виши од очекиваног

БЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић најавио је данас повећање плата у јавном сектору и пензија за оне које су први били на удару реформи, као и да ће привредни раст бити виши од три одсто „пре него што било ко може да замисли”.

„Имамо чисте рачуне у финасијама, следи повећање плата и пензија за све оне који су били први на удару мера – просветаре, лекаре и пензионере, којима сам бескрајно захвалан на стрпљењу и разумевању”, рекао је Вучић на прослави седам година од оснивања СНС.

Вучић је навео да је ове године привредни раст виши од очекиваног те да ће, пре него што било ко може да замисли, на годишњем нивоу привредни раст прећи три одсто.

„Србија ће бити успешна земља”, рекао је Вучић.

Дачић: Србији потребан крупан корак напред

БЕОГРАД – Председник Социјалистичке партије Србије Ивица Дачић изјавио је данас је Србију потребан крупан корак напред јер грађани заслужују да живе као нормалан свет, те да више не сме бити земља припуштених прилика и изневерених очекивања.

Дачић је на прослави којом је СНС обележила седам година од оснивања у име СПС и коалиционих партнера ПУПС и Јединствене Србије, пожелео успех у стварању боље и јаке Србије.

Он је истакао да је време да Србија више не буде земља припуштених прилика и изневерених очекивања, истичући да је било доста таквих ситуација.

„И у време Слободана Милошевића, после Дејтона нисмо добили напредак, после 5. октобра уместо напретка опет смо ишли уназад… Такве пропуштене прилике не смемо да дозволимо, јер нам понестаје времена”, рекао је Дачић.

Он је рекао да је после 2000. године постојала имитација демократије, да се говорило и о ЕУ и о Косову, а грађани нису добили ниједно и истакао да Србија не сме да дозволи да буде у фази имитације живота и напретка.

„У време Тита, крене воз, кад стигне до места где више нема пруге, Тито каже радна акција. У време Слобе, Мркоњић у ситуацији кад нема пруге, узме пругу од позади стави напред и идемо даље, а у време ДОСоваца, после 5. октобра, кад дођете у ту ситуацију, решење је било да изађете напоље и тресете вагоне да изгледа да се крећемо”, објаснио је сликовито Дачић.

Он је тако рекао да Србија сад мора да има циљ, стратегију и темпо и да је важно да, као у шаху, матира све што је лоше – јавашлук, пљачку, разне имитатире, све митове у Србији.

„Србији су потребне победе, до сад смо величали изгубљене битке и победе. Зато сад желим да добијемо и победимо”, рекао је Дачић.

Наводећи да је српска економија сада на нивоу од 70 одсто у односу на 1989. године, да је у међувремену у свету створена лоша слика о Србији, те да су многе земље признале независност Косова, Дачић је истакао да је влада Александра Вучића преузела одговорност да Србију покрене напред.

„Данас нису довољни ситни већ је потребан крупан корак, јер Србија заслужује да живи као нормалан свет, да буде поштована и надам се да ће то бити и остварено”, рекао је Дачић.

Додик: Ми се трудимо да не будемо проблем Србији

БЕОГРАД – Председник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је Република Српска загледана у Србију и увек је на њеној страни, као и да је национални интерес Србије снажна и добра Република Српска.

„Ми се трудимо да не будемо проблем Србији…Наши односи су данас на најбољем нивоу захваљујући заједничким напорима. Између нас не можете да нађете ниједну лошу или ружну реч, већ само реч љубави и подршке”, поручио је Додик.

Он је на прослави обележавања седам година постојања СНС истакао да је Република Српска у сталној подршци напорима Србије, да живи загледана у Србију, њен успех и добро.

Додик је истакао да је онима који живе у Републици Српској од највеће користи снажна, моћна Србија, Србија – бастион регионалне стабилности и мира.


„И ми делимо и мислимо да имамо права на то да кажемо – да не можете безочно Србији и Србима да отимате Косово да нас понижавате кад год стигнете. Нема Србина где год он био, да нема однос према Косову какав има и однос Србин са Косова”, истакао је Додик.

Он је истакао да је долазак СНС на српску политичку сцену унео политички живот, једну димензију свакодневне борбе за добро Србије.

„То видимо у настојању Александра Вучића и оних који воде Србију да Србији подаре највише онога што може да се да, а то је сва снага, љубав и поштен патриотски однос према земљи”, казао је Додик.

Он је члановима СНС рекао да је њихова политичка партија показала и доказала да се бори за снажнију и бољу Србију, и да жртвовање за властите политичке идеје има смисла ако су у функцији јачања дрзаве.

„Не смете стати, кретање мора да буде јако и снажно”, закључио је Додик.

(Све фотографије – Танјуг / Оксана Тоскић)


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Прослава 7. година СНС – Парада бусања и самохвале

* Обавезна поља