Kineski nosac avionaПЕКИНГ – Први кинески носач авиона „Лиаонинг” успешно је завршио премијерну пловидбу Јужним кинеским морем и вратио се у кинеску луку после вишедневног пута, јавила је данас државна агенција Синхуа.

Носач авиона јуче је упловио у луку Ћингдао, у провинцији Шандонг, на истоку Кине после 37-дневне пловидбе Јужним кинеским морем где је тестиран његов борбени систем уз „постигнуте очекиване циљеве”, преноси агенција АП.

„Лиаонинг” је напустио луку 26. новембра и упутио се на прву провидбу од када је испоручен Морнарици кинеској Народној Ослободилачкој Војсци (ПЛАН) 2012. године.

Током пловидбе, официри и војници на броду завршили су серију свеобухватних тестова, укључујући пловидбу носача авиона на отвореном мору уз мерење брзине у дубоким водама.

Носач авиона је пловио, у пратњи два разарача и две ракетне фрегате, Јужним кинеским морем током које је тестирано више од 100 индикатора борбеног система под симулираним борбеним условима, наводи Глобал тајмс.

„Препакован „Варјаг”, недовршен носач из састава снага бившег Совјетског Савеза, купила је Кина од Украјине и испоручен ПЛАН 25. септембра 2012..


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Први кинески носач успешно испробан

* Обавезна поља