Омиљена Вучићева поштапалица „Први пут у историји“, коју су дике мегатрендовског образовања, Небојша Стефановић и Синиша Мали, претворили у страначку мантру, релативно брзо се излизала и под теретом  свакодневних Вучићевих обмана еволуирала у „Први пут у новијој историји“, при чему је „новија историја“ остала неодређен појам. И веома растегљив, у складу са потребама СНС-овских хвалисавих лупетања по јавности.

Нажалост и закон је у Вучићевој владавини постао врло растегљив појам. Рекло би се срамотно растегљив. Зато је његова порука како ћемо новог премијера добити у законском року зазвучала готово претеће. Као да не знамо да се Николић озбиљно прехладио. Толико озбиљно да није дошао ни на Вучићево отварање шампањца у победничкој ноћи. И да се више неће враћати у СНС. (1) Тако прехлађен сигурно неће моћи више да обавља ни председничку функцију, а мандат му траје још два месеца, до 31.05.2017. Шта мислите ко ће га мењати за то време…?

А како нам је предочила председница (због избора још увек суспендоване) српске скупштине, Маја Гојковић, а она жена зна знање, тек након тога ће уследити консултације новог председника са парламентарним странкама око избора новог премијера. И ту је рок два месеца. Два месеца по два месеца и бојим се да ћемо доћи до августа када су скупштински одмори, па ће се закон још мало растегнути.

Али, нека. То значи да ће се нешто од онога што Вучић ради заиста десити „први пут у новијој српској историји“, шта год та флоскула значила. А и у старијој, богами.

Први пут ће један човек бити истовремено и председник државе, и премијер, и председник (највеће) странке. Спремите се његови историчари!

____________________________

(1) www.politika.rs/scc/clanak/377625/Nikolic-zbog-prehlade-nije-dosao-na-Vucicevo-slavlje


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Први пут у историји а у законском року

* Обавезна поља