Лидер СРС-а Војислав Шешељ је изјавио да је незадовољан изборним резултатима и верује да је било крађе на изборима. Шешељ је рекао и да се слаже са захтевима демонстраната који три дана протестују у неколико градова широм Србије.

Шешељ је нагласио да се не повлачи са чела странке, .али да ће се о томе свакако расправљати на органима Централне отаџбинске управе.

„Не повлачим се, нико није ни тражио моју оставку“, рекао је он.

Шеф СРС-а је на конференцији за медије казао и да је кампања била неравноправна, као и није имао ниједан одсто појављивања у медијима са националном фреквенцијом у односу на председничког кандидата Александра Вучића.

„Ми смо у фази проучавања зашто је дошло до оволиког побачаја и пада у броју освојених гласова. Проучавамо и субјективне слабости унутар странке и објективне околности због којих је до овога дошло. Истражићемо и куповину контролора и појединих функционера у неким општинама. Онда ћемо предузети поједине мере. Али објективно, тешко да сам могао нешто боље учинити, били смо притиснути силним активистима владајућих странака који су изнудили излазак на изборе, а то је нешто што је у демократском свету недозвољиво“, оценио је Шешељ.

Он се осврнуо и на ток целе кампање, рекавши да проценат његове заступљености на телевизији није упоредив са Александром Вучићем.

„Доведу вас у ситуацију да немате куд, не можете се носити, такмичити ни парирати бројем паноа, спотова и слично. А оно што је пресудило да се Вучић и ја не појавимо у 2. кругу је то што је он довео маму и тату да га хвале у студио последњег дана кампање. А ја сам сироче без оца и мајке, мене нема ко да хвали. За нас је такође било неподношљиво то што је доведено до усијања расположење у јавности – или волиш или мрзиш Вучића. А то није реално сагледавање друштвених околности, ствари су много комплексније“, поручио је лидер СРС.

„Вођена је тотална пропаганда од стране владајуће партије“, рекао је коментаришући председничку кампању. Оценио је да је „у питању контрола свести и испирање мозга“.

„Ћутао сам четири дана да би новинари могли да нагађају шта ћу да радим. Наравно, после анализе нико неће бити поштеђен“, рекао је Шешељ.

Он је саопштио и да се широм Србије одвијају демонстрације младих људи и нагласио да СРС није организатор тих демонстрација, иако им се не супротставља.

„Наши су се чланови доследно супротстављали гажењу одлуке Уставног суда и залагали се за спровођење регуларности избора на КиМ. Није тамо било довољно гласова да би се оспорила Вучићева победа, иако сам ја други по броју, али је довољно гласова остало без контроле да бисмо веровали било ком податку. Они се пребројавају на лицу места, чим се затворе бирачка места. Ако су 12 сати гласови ван контроле страначких контролора, онда су то безвредни гласови и треба их одбацити“, навео је Шешељ и додао да се СРС залаже за смену комплетног РЕМ.

Лидер радикала је истакао да се треба вратити систему у коме постоји вишестраначко контролно тело.

„Ако нико нема контролу, онда актуелна власт сигурно има. Ми смо одавно за то да се смене комплетна руководства РТС и РТВ, јер је реч о неморалним и људима без карактера који никада нису савесно обављали свој посао. Да смо имали једнаку заступљеност на телевизији, ја бих Вучићу честитао, овако немам на чему. Наставићу да га нападам искључиво политичким, никада личним аргументима“, поручио је Шешељ.

Упитан о позицији Маје Гојковић, он је навео да је не би сменио због суспендовања рада Народне скупштине, већ зато што је седницу прекинула како би отишла на седницу Владе.

Лидер СРС-а је рекао да се залаже за промене у РИК-у, али и да је за укидање РЕМ-а.


Извор: Спутњик, Курир

Оставите коментар

Оставите коментар на Шешељ – СРС се не супроставља протестима

* Обавезна поља