CepurinБЕОГРАД – Председник Русије Владимир Путин, који ће 16. октобра посетити Србију, одржаће говор на војној паради предвиђеној поводом седам деценија од ослобођења Београда у Другом светском рату, изјавио је руски амбасадор Александар Чепурин.

Чепурин је за Вечерње новости од суботе рекао да ће руска делегација доћи у Београд 16. октобра око поднева у три авиона. Потом ће се Путин у Палати „Србија“ срести с председником Србије Томиславом Николићем и премијером Александром Вучићем.

Председник Русије ће присуствовати и потписивању неколико значајних међудржавних споразума.

Поред учешћа на војној паради, предвиђено је да Путин положи венац на Гробље ослободилаца Београда, а потом ће у поподневним сатима отпутовати у Милано.

Како Вечерње новости наводе, интересовање медија за праћење Путинове посете је огромно, а само из Русије долази седамдесетак новинара.

Чепурин је изјавио да Путин у Београд не доноси никакве ултиматуме нити специјалне захтеве, и да је Москва задовољна избалансираним ставом Србије око украјинске кризе.

Новости пишу да се очекује да ће међу главним темама разговора руске и српске делегације у Београду бити питање билатералне сарадње, пре свега економских односа.

Руска делегација имаће 150 чланова.

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин говори на паради

* Обавезна поља