putin-vladimirМОСКВА – Руски председник Владимир Путин разговарао је данас телефоном са британским премијером Дејвидом Камероном о ситуацији у Сирији, јавиле су руске агенције, преносећи саопштење Путинове прес службе.

„Главна пажња посвећена је ситуацији у Сирији на фону медијских извештаја о могућој употреби хемијског оружја у близини Дамаска”, навела је Путинова прес служба, додајући да је разговор одржан на иницијативу Камерона.

Итар-Тас с извештава да је Путин, који је у радној посети Кемеровској области, привремено напустио састанак посвећен грејно-енергетском систему да би разговарао са британским премијером.

Подсећајући да Путин и Камерон последњих месеци одржавају редовне контакте, руска државна агенција додаје да је једна од централних тема њихових разговора, осим билатералне сарадње, ситуација у Сирији.

Раније данас Ројтерс је, позивајући се на извор из британске владе, јавио да је премијер Велике Британије прекинуо одмор како би председавао седници Савета за националну безбедност, на којој се разговара о „најбољем одговору на наводни хемијски напад” у Сирији 21. августа, за који се међусобно оптужују сиријске власти и наоружани побуњеници.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин и Камерун телефонски о Сирији

* Обавезна поља