angela-merkel-vladimir-putinМОСКВА – Руски председник Владимир Путин разговарао је телефоном о ситуацији у Украјини с немачком канцеларком Ангелом Меркел, истакавши да су мере које је предузела Русија потпуно адекватне и скрећући пажњу на несмањену „претњу насиљем ултранационалистичких снага” којом се излажу опасности руски грађани и рускојезично становништво.

„У вези са израженом забринутошћу Ангеле Меркел због развоја догађаја на Криму и у Украјини у целини, Владимир Путин скренуо је пажњу на несмањену претњу насилним акцијама ултранационалистичких снага, које излажу опасности животе и легалне интересе руских грађана и читавог рускојезичног становништва”, наведено је у саопштењу прес службе Кремља.

„Наглашено је да мере које предузима Русија у потпуности одговарају актуелној ванредној ситуацији”, наведено је у саопштењу, а преноси РИА Новости.

Разговор је, наводи агенција, одржан према ранијем договору, а Путин и Меркелова договорили су се да наставе и билатералне консултације преко министарстава спољних послова и мултилатералне „ради доприношења нормализацији друштвено-политичке ситуације у Украјини”.

Владимир Путин није искључио могућност формирање одређених тела у оквиру ОЕБС-а која би решавала стање у Украјини.

Савет федерације Русије (горњи дом парламента) одобрио је јуче Путинов захтев за слање руске војске у Украјину ради заштите руских грађана и Црноморске флоте на Криму до нормализације стања у Украјини.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин – Мере Русије примерене ситуацији

* Обавезна поља