putin-obama-kinaПЕКИНГ – Лидери Русије и САД – Владимир Путин и Барак Обама – срели су се у Пекингу.

Председник Русије је закаснио неколико минута на заједничко фотографисање учесника Азијско-пацифичког економског самита, а када је ушао све се догодило овако:

„Обама је први приметио Путина – јавио је извештач из Пекинга московског дневног листа „Комерсант“ – и махнуо му руком да би га поздравио. Путин му је пришао. Поздравили су се и почели да разговарају. То је потрајало седам-осам минута. После тога су обојица кренула на церемонију заједничког фотографисања учесника самита“.

Председник РФ се претходно срео са премијером Малезије Наџибом Тун Разаком и предочио му да украјинске снаге непрекидно гранатирају место пада Боинга и тако не дозвољавају несметану истрагу на месту катастрофе.

„Русија, као и Малезија, инсистира на потпуној и објективној истрази те катастрофе, у пуном складу са резолуцијом Савета безбедности УН. Тврдње да је та територија под контролом такозваних „проруских спаратиста“ апсолутно је неутемељена. Јер, подвукао је Путин, не гађају они место пада авиона већ супротна страна и тако не дозвољава истрази да све истражи на месту трагедије.“

Руски лидер је изразио задовољство што су малезијски експерти коначно укључени у праву истрагу, а не само у рад аткозване техничке комисије.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин и Обама кратко разговарали у Пекингу

* Обавезна поља