Vladimir PutinМОСКВА — Владимир Путин укразом је укинуо државну новинску агенцију РИА Новости и основао нову „Русија данас“, која преузима сву имовину у Русији и иностранству.

Основни задатак нове агенције биће да „извештава о државној политици Руске федерације у иностранству и живота у Русији“, наводи се на сајту Кремља.

Истим указом се новој Међународној информативној агенцији „Русија данас“ припаја радио у државном власништву „Глас Русије“, а редакција новина „Росијскаја газета“ се реорганизује и њој се припаја магазин “Родина“.

Генералног директора ће, према указу, постављати и дужности разрешавати председник Руске федерације.

Путин је за првог генералног директора нове агенције „Русија данас“ посебним указом поставио Дмитрија Кисјелова новинара и водитеља информативне емисије „Вести недеље“ на државној телевизији „Росија“.

Кисјелов је 90-их био познат као либерални независни новинар све док није почео да ради на државним телевизијама.

Независни, приватни медији га критикују за отворено подржавање владајуће партије „Јединствена Русија“ и председника Владимира Путина у својим емисијама.

Нова агенција „Русија данас“ налазиће се у истим просторијама као и РИА Новости, а рок за попутну ликвидацију агенције је три месеца, наводи се у указу руског председника.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин основао нову агенцију „Русија данас“

* Обавезна поља