МОСКВА – Председник Русије Владимир Путин састао се са сиријским председником Башаром Асадом у Сочију, саопштио је портпарол руског председника Дмитриј Песков. Путин је сиријском лидеру рекао да се нада повлачењу страних оружаних јединица из Сирије, пренео је Тасс. Асад је боравио у радној посети Сочију, јавио је Спутњик.

„Ми полазимо од претпоставке да се, с обзиром на значајне победе и успехе сиријске војске против тероризма и прелазак политичког процеса у активнију фазу, наоружане стране јединице могу повући са територије Сирије”, рекао је Путин.

Асад је руском лидеру казао да се ситуација у Сирији развија позитивно са војне тачке гледишта. „Ситуација се развија веома позитивно захваљујући корацима који су начињени у сфери борбе против тероризма” додао је Асад.

„Војни успеси нам помажу да нормализујемо ситуацију у земљи а то отвара пут повратку бројних наших грађана кућама”, казао је он, наводи Тасс. Асад је захвалио Путину и руској влади на непрекидном достављању хуманитарне помоћи сиријском народу који су терористи протерали из њихових домова


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин примио Асада

* Обавезна поља