putin-svetski liderМОСКВА – Јединствена Русија сматра очекиваним и неминовним раст популарности председника РФ Владимира Путина, који је, према резултатима истраживања Фонда „Јавно мњење“, постао „Личност године“ у Русији.

Анкету су урадили стручњаци Јавног мњења 7-8 децембра у 43 федералне јединице Руске Федерације, у 100 градова.

Од укупно 1,5 хиљаде испитаника, 32 одсто би ставило Владимира Путина на прво место у избору за „Личност године“. Притом је, у поређењу с прошлом годином, Путинова популарност порасла за 6 одсто (26% 2012. године). Занимљиво је да се он налази на првом месту од 1999. године.

„То што је Владимир Путин поново проглашен од стране грађана за личност године, још једном потврђује да они подржавају курс који је предложио председник, да се слажу с одлукама које се доносе у циљу његове реализације – рекао је потпредседник руске Државне думе, секретар Генералног савета Јединствене Русије Сергеј Неверов.

По његовом мишљењу, „раст од шест процената може се сматрати оценом корака које су предузели Путин и његов тим у години на измаку“.

„То су, пре свега, мере за решавање социјалних проблема, као и принципијелан став председника о одбрани традиционалних вредности које дели већина нашег друштва“ – истакао је секретар Генералног савета Јединствене Русије.

„Раст популарности председника Владимира Путина у Русији и свету је очекиван, пошто он одражава став конзервативног дела грађана, не само Русије, већ и већине других земаља, одражава вредности људи који живе од свог рада, стварају традиционалне породице и мисле на будућност своје деце и не желе им ратове и хаос“ – истиче и заменик генералног секретара Генералног савета Јединствене Русије, потпредседник Државне думе Русије Сергеј Железњак.

„Путин је доследни, одговорни и ефикасни заступник интереса конзервативног дела друштва, народне већине – истакао је он. – Таквих људи, без обзира на све покушаје дискредитације традиционалних вредности, још увек има много, као одговор на покушаје да се сруши њихова представа о свету, таквих људи је све више, и у Русији, и иностранству.

„С обзиром на то да су Русија и Путин лично одиграли одлучујућу улогу у решавању конфликта на Блиском истоку (у Сирији и Ирану), зауставивши срљање света у ескалацију војне напетости и глобалну катастрофу, раст популарности и поштовања према руском лидеру још је неминовнији“ – додао је потпредседник доњег дома руског парламента.

„Цео свет се још једном уверио да, за разлику од већине западних државника, Путина, као одговорног политичара, не брине само решавање социјално-економских проблема грађана Русије, већ и глобални проблеми – очување света и његових традиционалних вредности, које чин


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин све популарнији као светски лидер

* Обавезна поља