anticБЕОГРАД – Оливер Антић, члан председништва СНС и саветник председника Србије Томислава Николића, поднео је оставку на све страначке функције, саопштено је данас на конференцији за штампу у просторијама Српске напредне странке.

Поред тога, на седници председништва странке, одлучено је да буду смењени градоначелници Ужица Саша Милошевић, и Драган Јовановић из Краљева.

– Антић је оставку уручио председнику странке Александру Вучићу на самом крају седнице, па се о разлозима за овакав његов потез није ни расправљало – рекао је новинарима после седнице потпредседник СНС Небојша Стефановић.

На седници је одлучено и да буду смењени градоначелници Ужица, Саше Милошевић, и Драган Јовановића, градоначелник Краљева.

Такође, из власти по локалним самоуправама ће изаћи функционери 10 општина: Жабари, Жагубица, Бољевац, Љиг, Кнић, Рача, Ивањица, Врање, Бела црква, Житиште, Ваљево. На такав потез су се у странци одлучили због тога што су свесни да се у тим општинама лоше ради, али не могу да утичу на промене, с обзиром да нису кључан фактор власти.

– Смењено ће бити укупно око 100 функционера странке, односно локалних и месних лидера и директора јавних предузећа. Међу њима ће бити и директори пет великих јавних предузећа, чије смене треба да усвоји и Влада – рекао је на конференцији Радомир Николић, председник Извршног одбора СНС.

Вечерас је одржана седница Председништва СНС у централи те странке на Новом Београду, на којој се говорило о сменама функционера и директора јавних предузећа те странке.

Без сагласности о ванредним изборима

Председништво Српске напредне странке (СНС) на вечерашњој седници није постигло сагласност о расписивању ванредних парламентарних избора, казао је потпредседник странке Небојша Стефановић.

„Постоје различити ставови које ћемо усагласити у наредном периоду“, казао је Стефановић.

Он је навео да би коначна одлука о расписивању ванредних парламентарних избора требало да буде донета на наредним седницама председништва, а како је навео, то се очекује почетком наредне године.

„Не желимо да доносимо исхитрене одлуке, већ ће одлука бити потпуно у интересу грађана и народа“, казао је Стефановић.

Вучић за сада нема противкандидата

Председник Српске напредне странке (СНС) Александар Вучић једини је кандидат за првог човека напредњака на страначким изборима, заказаним за 25. јанура, изјавио је Стефановић.

Према Стефановићевим речима, Вучић за сада има пордршку 128 од укупно 183 локална одбора.

Стефановић је рекао да је на данашњој седници председништва званично потврдјено да ће страначки избори бити 25. јануара.

Члан председништва СНС Владимир Цвијан раније је најавио да ће бити противкандидат Александру Вучићу.

Стефановић је подсетио да је 1. јануар рок за подношење кандидатуре.

Псовке на седници Председништва

Небојша Стефановић је рекао да је, излазећи из сале у којој је одржавана седница, члан председништва Владимир Цвијан „опсовао мајку“ лидеру напредњака Александру Вучићу, али да се све завршило „мирно и присебно“.

„Председник странке тражио је да му се (Цвијану) ништа не деси и да му се нико ни не обрати. Он је у миру изашао из сале“, рекао је Стефановић.

Стефановић је додао да то доказује неистинитост Цвијанових тврдњи да му се прети, и да је управо обрнуто, као и да је председник странке Александар Вучић показао апсолутну толеранцију и прибраност.


Извор: Танјуг, Бета, Б-92

Оставите коментар

Оставите коментар на Оливер Антић напустио СНС

* Обавезна поља