СОЧИ – Председник Русије Владимир Путин изјавио је данас, на конференцији за новинаре са италијански премијером Паолом Ђентилонијем, да председник Сједињених Америчких Држава Доналд Трамп није одао никакаве тајне руском министру иностраних послова Сергеју Лаврову током састанка у Вашингтону прошле недеље и да то може да докаже.

Путин је рекао да је Русија спремна да преда транскрипт са сусрета Трампа и Лаврова америчким посланицима уколико би то помогло да се увере у то, пренео је Ројтерс.

„У Сједињеним Државама се развија политичка шизофренија. Ни на један другачији начин не могу да објасним оптужбе актуелног председника да је Лаврову одао неке тајне. Узгред, треба Лаврова казнити, јер те тајне није поделио са нама, ни са мном, ни са представницима специјалних служби Русије. То је врло лоше са његове стране“, нашалио се шеф руске државе.

Чега се све могу сетити људи који генеришу овакву глупост, тешко је представити. Они антируским паролама потресају политичку ситуацију у Сједињеним Државама. Они или не схватају да причају глупости, онда су глупи, или све разумеју, а тада су опасни и бескрупулозни људи“, рекао је шеф руске државе.

Он је рекао и да га изнанађује то што се домаћа политичка ситуација у САД обликује уз помоћ антируских слогана.

Раније је Путинов помоћник Јуриј Ушаков, рекао да састанак Трампа и Лаврова није сниман, већ само постоје белешке.

Трамп је јуче изјавио да је његов сусрет у Овалном кабинету прошле недеље са шефом руске дипломатије Сергејом Лавровом био „веома, веома успешан” и да ће помоћи у промовисању борбе против тероризма.

„Као председник желео сам да поделим са Русијом, што имам апсолутно право да урадим, чињенице у вези са тероризмом и безбедности авио летова”, написао је Трамп на Твитер налогу.

Саветник за националну безбедност САД Херберт Рејмонд Мекмастер изјавио је да амерички председник није имао „непримерен” разговор са руским званичницима прошле недеље у Белој кући.

Он је понедељак демантовао наводе да је Трамп прошле недеље открио Русима поверљиве обавештајне информације, истакавши: „Био сам у соби. То се није десило”.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин – У САД се развија политичка шизофренија

* Обавезна поља