putin-globusСвет има 7,2 милијарде људи, а САД се боје само једног човека – председника Русије Владимира Путина. Зато што је управо он већ нанео моћан удар по Западу. Захваљујући његовој стратешкој далековидости и његовог тима – Русија побеђује у новом хладном рату“ – оценио је аналитичар Global Research Ракеш Кришнан Симха.

Исти аутор сматра да је Путин своје досадашње успехе поставио на два стуба.

Први: Русија није ушла у рат са Украјином, чиме је изазвала велико разочаење и огорчење у Вашингтону који је веома рачунао са увлачењем Русије у регионални европски рат.

Други: економија САД је примарно војна економија јер је економско чудо САД настало захваљујући Првом и Другом светском рату и хладном рату. А Путинов саветник Сергеј Глазјев предлаже удар по основним снагама америчке ратне машинерије – по долару и Федералном систему резерви САД (централној банци).

Ради овога се и појавила Развојна банка БРИКС-а.

Поврх свега: Путин користи стратегију асиметричног одговора, а Запад му је сам ушао у замку – са амбицијом да заустави економски раст Кине, Русије и других земаља БРИКС-а.

Аналитичар Global Research процењује да украјински конфликт и санкције уведене Русији могу бити узрок развода САД и Европске уније.

„Рат у Украјини може се ускоро претворити у рат Европе за независност од САД и у рат против долара“ – упозорио је Симха.

Он прогнозира да ће САД – упркос свим ризицима – наставити да руше цене нафте и руску рубљу. Зато што је Русија засад једина препрека на путу Беле куће ка глобалној хегемонији.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Путин већ побеђује у хладном рату

* Обавезна поља