stefanovicМинистар унутрашњих послова Небојша Стефановић рекао је да је Хаг одлучивао о пуштању Војислава Шешеља и да Србију није консултовао, па сада Хаг треба и да брине о њему.

„Хаг је одлучивао о пуштању Шешеља, Србију није консултовао, нити је питао, нити је дао било какву препоруку, па нека Хаг сада и брине о Шешељу“, рекао је Стефановић за „Блиц“ одговарајући на питање да ли ће хапсити лидера СРС ако Трибунал наложи његов повратак у Хаг.

Поводом новог захтева Хашког тужилаштва министар правде Никола Селаковић је рекао: „Прича о томе ме је оставила без коментара“.

Министар одбране Братислав Гашић рекао је за „Данас“ да Хашки суд сам доноси одлуке о томе да ли ће Шешеља пустити и када ће га вратити и то нема никакве везе са Владом Србије.

Ми нити га пуштамо, нити га враћамо, нити доносимо резолуцију. Читаву ову ситуацију видим као једну играрију и политички притисак на премијера Александра Вучића. Некоме очигледно не одговара да Србија буде уређена земља, оценио је Гашић.

Тужилаштво Хашког трибунала затражило је у понедељак укидање одлуке о привременом пуштању на слободу Војислава Шешеља, уз образложење да његово понашање по повратку у Србију поткопава основе за пуштање.

Тужилаштво, такође, тражи да се по Шешељевом повратку у Хаг хитно закаже расправа како би се размотрило његово здравствено стање и услови за његово евентуално пуштање на слободу у будућности и утврдило да ли је он спреман да се таквих услова придржава.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Стефановић – Нека Хаг брине о Шешељу

* Обавезна поља