KadirovГРОЗНИ – У главном граду Чеченије, Грозном, хиљаде људи је носило данас 600 метара дугу заставу Русије улицама града.

Други су имали на себи мајице у црвеној, белој и плавој боји како би својим телима направили џиновску руску заставу.

Многи од њих су у својим рукама носили Путинову фотографију, преноси АП.

Председник Чеченије Рамзан Кадиров написао је на свом налогу на Инстаграму да је Путинов рођендан прославило 100.000 људи.

Поглавар Руске православне цркве, патријарх Кирил честитао је Путину рођендан речима да је „његово вођење државе постало саставни део националне историје“.

Руски медији су на својим сајтовима објавили фотографије са изложбе у Москви, под називом – „12 задатака Владимира Путина“ на којима је руски лидер приказан као чувени антички јунак Херкул који се бори против западних сила, које су приказане као змије и чудовишта.

Рођендан се славио и у Њујорку, где је обожавалац Путиновог лика и дела отворио данас радњу са мајицама са његовим ликом.

Модни дизајнер Јулиус Касинкис продаје мајице на којима поред Путинове слике пише – „Путин миротворац“ и „Све што вам треба је мир“.

Цена мајици је 24,95 долара, преноси агенција Итар тас с.

Касинкис је изјавио да је био инспирисан политиком руског председника и да га сматра једним од највећих миротвораца нашег доба.

Како преноси АП истраживање независног центра „Левада“, Путин ужива подршку 86 одсто Руса.

Сувенири украшени Путиновом сликом су најпродаванији на Црвеном тргу, док руски дизајнери његов лик користе као инспирацију за скупе мајице и џемпере.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Путинов рођендан прослављен у Грозном

* Обавезна поља