Министар у Влади Србије задужен за иновације и технолошки развој Ненад Поповић изјавио је да је порука председника Русије Владимира Путина српском народу, Србији и председнику Александру Вучићу — историјска.

„То је порука мира и стабилности. То је порука не само Србији, да ће Русија увек бити уз њу, већ је то порука и свим обесправљеним Србима на Косову да ће Србија и Русија заједно учинити све да очувају мир и стабилност и за њих“, рекао је Поповић за РТС.

Он је говорећи о писању агенције АП, која је оценила да ће напад на директора Канцеларије за КиМ Марка Ђурића „распалити тензије“ између Београда и Приштине, казао да је истина супротна од тога, будући да је порука председника Путина председнику Вучићу и свим Србима управо порука мира и стабилности.

Према његовим речима „дивљачки напад“ на Ђурића и на све Србе показује у каквој се ситуацији налазе Срби на Косову.

„Порука Владимира Путина је врло јасна и упућена је и неким представницима међународне заједнице која жели да притисцима, уценама и условљавањима натера Србију да уради оно што неће никада. Србија никада неће признати Косово и неће дозволити да Косово постане чланица УН“, рекао је Поповић.

Он је казао да се разговарало о томе да ће Србија на сваки начин заштитити свој народ на КиМ и да нико није спомињао војну силу.

„Сви морају да знају да су прошла времена када су сви могли да ударају на Србе на Косову. Србија ће увек учинити све да спасе и сачува свој народ, а пре свега мир и стабилност. Порука председника Вучића је да сви треба да будемо мирни, стабилни, да разговарамо, да са Албанцима разговарамо, да са њима нађемо компромис који мора да поштује Устав Србије“, рекао је Поповић.

Упитан да прокоментарише ставове косовских званичника Рамуша Харадинаја и Хашима Тачија да је ултиматум најава Српске листе да ће формирати Заједницу српских општина 20. априла, уколико то до тада не учине приштинске власти, Поповић је оценио да су они неозбиљни.

„Они су имали пет година да формирају ЗСО. То је била њихова једина обавеза. Србија је све своје обавезе испоштовала. Србија ради онако како се договори, а они то нису урадили. А да ће сада то урадити у то нико не верује, ово је покушај неког маневра. Срби са Косова су послали јасну одлуку о формирању ЗСО за три недеље“, рекао је он.

Поповић је додао да верује у мир и поручио је Србима на КиМ да буду „мирни и спокојни“.


Извор: Спутњик

Оставите коментар

Оставите коментар на Путинова историјска порука Вучића

* Обавезна поља