Miljko-RadisavljevićБЕОГРАД – Тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић изјавио је да Тужилаштву нису достављени дискови на којима се налазе снимци сусрета Дарка Шарића са политичарима и да не жели да се бави шпекулацијама, већ доказима и чињеницима.

„Ја сам тужилац, бавим се доказима и чињеницама, не шпекулацијама. Документе таквог садржаја не поседујем и нису достављени Тужилаштву, а да ли ће их неко доставити и да ли уопште постоје, видећемо”, рекао је Радисављевић у интервјуу Првој телевизији.

На питање када ће Шарић бити саслушан у случају одавања службене тајне, а у оквиру кога је саслушан и Бранко Лазаревић, Радисављевић је рекао да је цела следећа седмица планирана за наставак главног претреса у поступку кријумчарења наркотика.

Према његовим речима, тек ће се следеће седмице видети да ли ће бити времена да се Шарић у току недеље испита као сведок у поступку за одавање службене тајне.

Упитан да ли ће Шарић бити саслушан у поступку који се води против Мирослава Мишковића, тужилац је рекао да одлуку о томе треба препустити неком будућем времену.

Радисављевић је рекао да још није видео Шарића и да је то планирано за понедељак, 24. март, за када је заказан наставак главног претреса у поступку који се води због кријумчарења кокаина.

Он је поновио да је једна од могућности и закључење споразума о признању кривичног дела, те да је за тако нешто потребна иницијатива или тужиоца или самог окривљеног.

„Мислим да је преурањено да о томе разговарамо и размишљамо”, рекао је Радисављевић и навео да је то само могућност коју карактерише споразумевање јавног тужиоца и окривљеног о елементима кривичног дела, правној квалификацији и о самој санкцији, чиме се, у тако сложеним предметима, избегава дуготрајно вођење кривичног поступка, што га чини економичним и за тужиоце ефикаснијим.

Говорећи о директору Инспекције за рад у Министарству рада, запошљавања и социјалне политике Драгољубу Пеурачи, који је јуче ухапшен, Радисављевић је рекао да је против њега поднета кривична пријава због сумње да је извршио кривично дело примање мита.

„По наводима из кривичне пријаве, произилази да је од власника приватног предузећа ‘Ман Поwер’ захтевао новчани поклон у износу од 30.000 евра, и да је јуче у току дана примио 15.000 евра”, навео је Радисављевић.

Пеурача је раније радио као оперативац у Служби за борбу против организованог криминала, одакле је отишао за начелника одељења за контраобавештајну заштиту у кабинету министра унутрашњих послова Ивице Дачића.

У Тужилаштву за организовани криминал у току је саслушање Пеураче.


Извор: Танјуг

Оставите коментар

Оставите коментар на Радисављевић о „Шарићевим“ дисковима и Пеурачи

* Обавезна поља