sanda-raskovic-ivic-3БЕОГРАД – Посета албанског премијера Еди Раме Србији вишеструко је скандалозна.

Скандалозно је што је до ње уопште дошло у тренутку када би је свака држава домаћин, која држи до себе, одложила на неодређено време.

Скандалозна је због дипломатског инцидента и бруталне провокације од стране госта до које је дошло на конференцији за новинаре, али највише због неадекватног одговора председника Владе и чињенице да је безобзирном провокатору Еди Рами дозвољено да посету Србији несметано настави посетом Прешеву.

Није премијер Албаније, јер и не може, понизио Србију, већ је то учинио председник српске Владе.

Нико споља, а понајмање Еди Рама, не може да понизи Србију: могу, као што то и чине, да је вређају и да је уцењују, али да је понизе могу само они који Србију представљају, а на уцене пристају и на увреде непримерено одговарају.

Једини прави одговор државе Србије албанском премијеру на његов отворен непријатељски гест према Србији морао је да буде отказивање даљег гостопримства и прекид посете.

Овако је, снисходљивошћу српске власти према Бриселу и Вашингтону, који су инсистирали на одржавању ове срамне посете, Србија још једном понижена и ту никаква квазипатриотска реторика председника Владе Србије не може да помогне.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Рашковић-Ивић – Није Рама већ Вучић понизио Србију

* Обавезна поља