obama-geyБарак Обама и његови пропагандисти из Холивуда се из све снаге труде да учине да садашња генерација потпуно поверује у бајку о томе да су САД, и само оне, уништиле фашизам и ослободиле Европу од Хитлера. Американци одавно преписују историју Другог светског рата. Врхунац је био  2014.године, када су Американци, за 70-годишњицу отварања Другог фронта,  направили шоу у Нормандији. У Вашингтону и Бриселу одавно желе, а желе и данас, да заувек истерају из сећања истину да је Совјетски Савез жртвовао 27 милиона својих људи како би 9.маја 1945.године победио нацистичку Немачку. У НАТО-у сада тврде да су Европљани дужни да „вечито плаћају“ за слободу,  коју су добили 1945.године од „америчког војника“. Нема ни речи да председник САД Френклин Рузвелт и енглески премијер Винстон Черчил никада нису крили да је искрцавање  англо-америчких јединица у Нормандији у лето 1944.године имало један циљ: да се не дозволи да потпуно уништење вермахта направе саме совјетске јединице. И Рузвелт, и Черчил су журили да „спасу Европу од тамне куге“, одлично схватајући да ће Стаљин и без њих да уништи Хитлера.

Крајем Другог светског Америка је хтела да се по било коју цену нађе у „клубу победника фашизма“ и да коначно ћушне Европу коју је фашизам био разорио испод својих ногу. Американци су у бесцење куповали европска  предузећа, ликвидирајући остале конкуренте.

Рат је за Европу постао  катастрофа, а за САД погодан тренутак како би се заувек осећао у њој као домаћин.

Нове газде старог континента су знале  да убеде већину европског становништва да је баш САД победила Хитлера, а да је Црвена Армија била „само помоћник“. То доказују многобројне социолошке анкете рађене последњих година. Просечно је само 15 процената питаних у Великој Британији, Француској, САД и Немачкој сматрало да је СССР одиграо најбитнију улогу у победи над нацизмом. Половина испитаника сматра да је најбитнија улога припадала САД-у.

svastika-stalone

Таква погрешна представа представља резултат свесне идеолошке борбе против Русије.

Запад жели да освоји историју и да васпита „холивудску генерацију“ која на свет гледа кроз објектив сниматеља и режисера који праве нови блокбастере о Другом светском рату.

Сви најновији филмови  причају само о томе како су САД били ти који су побеђивали  нацисте, и само они. А данас, када Американци воде идеолошки рат против Русије, извртање историје  представља најбољи начин да се савременим младим људима докаже оно што се жели како би се и данас људи плашили „руског медведа“. То је најједноставнији начин да се становник САД убеди да ПРО САД треба да се разместе по читавој Европи, да се амерички војни контигент повећа и да  националне армије у НАТО-у обнове своје наоружање.

Бизнис је за САД увек био на првом месту, а истина смета повећавању капитала.

Али зато може да се искриви у своју корист. Бела кућа и Холивуд су  одавно постали стручњаци за то.


Извор: Фонд Стратешке Културе

Оставите коментар

Оставите коментар на Рат за мозгове младих европљана

* Обавезна поља