„АЛАРМ У ВОЈВОДИНИ! Болест обуздана вакцинацијом поново међу децом, ако дође до епидемије последице могу бити КАТАСТРОФАЛНЕ“, вест је коју је објавио „Блиц“ 23.09.2017. Сличне хорор наслове овај лист је објавио 17 пута само у августу месецу ове године.

Површном читаоцу наслова може се учинити, што је и циљ Блицове екипе, да се због невакцинисаности ова болест шири и прети катастрофалним последицама. Међутим, у самом тексту, изјаве њихових саговорника оповргавају научно-фантастични наслов који су измозгали новинари Милош Станић и Ана Ђокић, или им је неко само послао да објаве.

Тако, др Вилотијевић наводи да „великог кашља има већ годинама“ што говори да је „алармантност“ стања хронична, али је из неког разлога баш сада згодно писати о томе. Обзиром да је, према подацима Батута, обухват вакцинацијом за велики кашаљ годинама уназад (2010.-2015) био -97%, 98%,96%,97%, изнад 95% и 95%, евидентно је да је висок обухват вакцинације није „обуздао“. У том периоду, према подацима Батута, забележено је 477 оболелих.

Други саговорник, др Кон објашњава да велики кашаљ није озбиљна болест код старије деце и да заштита од вакцине траје 5 до 10 година, али да је опасна за малу децу код којих може да дође до смртног исхода, што би се десило ако би престали са вакцинацијом. Обзиром да се ревакцинација врши у 2.години живота, уз претпоставку да имунитет и траје 10 година, то значи да свако старији од 12 године нема имунитет на ту болест и да може слободно да је шири и бебама. Да је управо вакцинација довела до повећања инциденције обољевања код беба, сведочи и уџбеник из Инфективних болести, стр.125: “Увођењем обавезне вакцинације морбидитет (обољевање)  деце од 1. до 5. године смањио, али је запажен пораст инциденце код деце млађе од једне године и код одраслих код којих је ишчезао вакцинални имунитет“.

Да и вакцинисани оболевају, потврђује и др Мирољуб Ристић, епидемиолог интервјуисан од „Блица“. Он наводи да се не очекује епидемија и да је већи број новооткивених обољења заправо резултат појачаног надзора и „ефикасно спроведене едукације лекара како да препознају велики кашаљ и пошаљу пацијента на лабораторијско испитивање“. У преводу, велики кашаљ је био и раније ту, само га нисмо препознавали.

Последњи саговорник, др Милан Лековић, педијатар, објашњава да вакцина која се даје деци штити од само једног соја великог кашља, док је стара Торлакова штитила од пет сојева и да је то разлог поновне појаве болести.

Ипак, за Блицове мисионаре „кривац“ је само један – невакцинисана деца и њихови родитељи – убице деце. Овакви дилетантски и злонамерни наслови довешће до тога да ће свака комшиница Мица моћи са правом да запљуне људе који се боре за слободу избора, зато што је прочитала наслов док је Блицом гланцала прозоре.

Ми који не читамо, можемо га користити за друге намене.


Извор: СРБски ФБРепортер

Оставите коментар

Оставите коментар на Разблицавање вакцинације

* Обавезна поља