rusija-svetАналитичари МИА „Росија севодња“ открили су медији чијих држава су расположени највише непријатељски према Русији од августа до октобра 2014. године.

Основу рејтинга сачињава списак земаља, састављен према броју негативних публикација о Русији и материјала неутралног тоналитета. Максимални показатељ у скали непријатељства, састављеној од стране аналитичара, јесте индекс 100%.

У августу, према подацима истраживача, најнепријатељскија интонација је била карактеристична за медије Немачке (показатељ непријатељства је износио 30%), скоро исти показатељ су демонстрирала америчка издања, као и штампа Јапана (скоро 20%). Медији Фрацуске, Швајцарске и Аустрије су у августу имали према скали непријатељства нешто више од 10%.

У септембру агресиван став према Русији су поново заузели немачки медији: индекс непријатељства штампе СРН за септембар износио је више од 65%. На другом месту, знатно заоставши, нашла су се издања Швајцарске и Аустрије (око 15%), даље следе чешки и француски медији.

У октобру највећи ступањ непријатељства према Русији је испољила штампа САД (40%). Немачки медији су заузели друго место (мање од 37%), даље следе издања Пољске и Чешке (око 15%). Иначе, у периоду од августа до октобра 2014. године највећи ступањ непријатељства према Русији су демонстрирали медији Немачке са максималним показатељем 65% и САД (максимални показатељ 40%).
опширније: http://serbian.ruvr.ru/2014_11_02/Imidz-Rusije-u-svetu-rejting-najneprijateljski-raspolozhenih-stranih-medija-8820/


Извор: Глас Русије

Оставите коментар

Оставите коментар на Рејтинг медијског непријатељства према Русији

* Обавезна поља