vucic-aerodromБЕОГРАД – Премијер Србије Александар Вучић потврдио је да ће сутра разговарати са председником Руске Федерације Владимиром Путином о отплати српског дуга за гас наводећи да ће тражити оно што је најбоље за Србију.

Вучић је новинарима рекао да Србија признаје свој дуг и да је у реду да исплати 100 милиона евра, али да би за нас било превелико оптерећење да одједанпут или до марта плаћамо 200 милиона евра.

„Покушаћемо, иако признајемо и не бежимо од нашег дуга. Сматрамо да постоје разлози због којих би Србији требало да се изађе у сусрет, јер не мислимо да је све идеално у пословању појединих компанија у Србији, али те примедбе ћемо на партнерски начин да изнесемо”, рекао је Вучић.

Вучић је истакао да је његов посао да штити интересе Србије и да ће то да ради додајући да грађани не треба да брину.

Вучић је поновио да 100 милиона дуга није проблем, али да је питање да ли морамо да вратимо 200 милиона до марта или не, што би, како је навео, за Србију било веома тешко „и одразило би се на јавном дугу и фискалном дефициту који желимо да држимо под контролом у 2015.„.

До краја године споразум са ММФ

Премијер Србије Александар Вучић изјавио је данас да верује да ће пре краја године бити постигнут споразум са ММФ наводећи да ће ти разговори сигурно бити тешки, али да је намера да се они заврше успехом.

„Разговори иду својим током. Представници ММФ разговарају са свим нашим званичницима – гледамо наше билансе и стања. Као што сте видели у Скупштини представили смо га лошијим него што заиста јесте”, рекао је Вучић новинарима на аеродрому Никола Тесла.

Он је поновио да разговори са ММФ-ом неће бити лаки, али да је жеља и намера да се заврше успехом, јер би то значило потпуно слободну 2015. годину за инвестиције, развој и сугурност улагања у Србију као и сигурност за све грађане и потенцијалне инвеститоре.

„Верујем да ћемо пре католичког Божића, односно краја ове године постићи споразум и то ће бити велика и важна вест”, рекао је Вучић.

Он је навео да је то наша намера, али да у разговорима учествују две стране.

Убрзо решење за штрајк адвоката

БЕОГРАД – Премијер Александар Вучић изјавио је данас да је штета од штрајка адвоката огромна и немерљива али и да верује да ће се решење пронаћи врло брзо.

Према његовим речима, сви они који покушавају да на било који начин изазивају политичку нестабилност, заправо наносе штету Србији.

„Ти људи то доживљавају на свој начин. Они то доживљавају као борбу за своја права, а нека људи сами процене ко је у праву” рекао је Вучић на аеродрому Никола Тесла.

Према његовим речима, штрајк адвоката кочи правосудни систем Србије а грађани све то и сами препознају.

Премијер је додао да су „неки мислили да ће се предузимати насилне мере”, али да им то не пада на памет.

Он је рекао и да је сигуран да ће поједини тајкуни дати све од себе да никада не дође до крај суђења и до правоснажних пресуда.

Вучић је навео да верује да ће сутра и неко други, поред адвоката, у том процесу да штрајкује.

„Да ли ће то да буду судије или неко други,.. неко ће да буде, само да би се још два месеца пролонгирало и да би се рекло да је влада за нешто крива” рекао је Вучић.

Вучић:Лепа слика, а тек порука

Председник Владе Србије Александар Вучић изјавио је данас да је реконструкција војвођанске владе најинтересантнији детаљ политичке сцене у Србији и да ће избори показати да ће сви они заједно имати неколико пута мање гласова од једне политичке странке.

„То су били најинтересантнији детаљи политичке сцене Србије видети заједно у истом строју Чанка Шешеља Карића и Пајтића – лепа слика”, рекао је Вучић новинарима на аеродрому Никола Тесла.

СНС није нервозна, рекао је премијер и лидер те странке запитавши шта је том реконструкцијом заправо поручено грађанима Војводине.

„Кога су то увели у владу и ко су ти стручњаци и шта ће они да нам донесу”, запитао је Вучић изразивши очекивање да су грађани схватили о чему је ту реч, као и да ће се врло брзо на изборима видети какве ће они резултате имати.

Никола Миљковић четиримилионити путник

Четири милионити путник аеродрома Никола Тесла у Београду је студент Никола Миљковић који је отпутовао за Бањалуку, а њега је дочекао српски премијер Александар Вучић и тим поводом рекао да да је то историјски резултат од оснивања тог аеродрома 1962. године.

Миљковић је на поклон од аеродрома Никола Тесла добио вуачер за Бизнис клуб тог предузећа за наредну годину а од Ер Србије две повратне карте по избору дестинације из мреже летова наше националне авиокомпаније.

Вучић је тим поводом рекао да је поносан на резултат аеродрома Никола Тесла с обзиром на то да је реч о највећем расту путника у Европи од 32 одсто.

Казао је и да је захваљујући томе Београд постао мета за инвеститоре.

Он изразио уверење да ће премијер Француске Мануел Валс, чији долазак је најављен за 6. новембар, у Србију довести представнике компанија заинтересованих за инвестирање у нашу земљу.

Вучић очекује ће београдски аеродром у наредној години имати између пет и 5,5 милиона путника и да због тога мора да се уради нова писта и прошире његови капацитети.


Извор: Политика

Оставите коментар

Оставите коментар на Вучић сутра разговара са Путином

* Обавезна поља