putin-kartaИзборни рејтинг председника Русије Владимира Путина порастао је у поређењу с претходним недељама и износи 76 одсто. О томе сведоче резултати недељне анкете Фонда „Јавно мњење” (ФОМ) који су обављени 24. априла на сајту ове организације.

Крајем марта рејтинг руског председника је већ износио рекордних 76 одсто, али је затим, у првим недељама априла, 75 одсто испитаника навело да су спремни да гласају за Путина ако би избори били одржани крајем недеље.

Пре годину дана, према резултатима анкете ФОМ, изборни рејтинг актуелног председника Русије износио је 64 одсто.

За недељу дана порастао је и број оних који апсолутно верују председнику – са 38 на 41 одсто. Број оних који су одговорили „пре верујем него не верујем” се смањио – са 47 на 44 одсто. Непромењен је и број оних који „апсолутно не верују” Путину – пет одсто, као и оних који му „пре не верују него верују” – шест одсто.

Путинов рад позитивно оцењује 84 одсто Руса, док се седам одсто испитаника с њима не слаже.

За лидера Либерално-демократске партије Русије Владимира Жириновског на председничким изборима у овом тренутку гласало би четири одсто Руса, за првог човека Комунистичке партије РФ Генадија Зјуганова – три одсто. Један одсто испитаника би гласао за бизнисмена Михаила Прохорова, који је учествовао у изборима 2012. године, исто толико анкетираних је навело остале политичаре.

За лидера „Праведне Русије” Сергеја Миронова на председничким изборима гласало би 0%.

На изборе не би изашло осам одсто испитаника. Још пет одсто анкетираних није одговорило на то питање.

Анкета ФОМ је спроведена 18-19. априла у 64 федералне јединице РФ на узорку од три хиљаде испитаника.


Извор: Факти

Оставите коментар

Оставите коментар на Рекордни изборни рејтинг Владимира Путина

* Обавезна поља